Política

Estat espanyol

Un nou informe de la Guàrdia Civil descarta la participació de Gómez en adjudicacions irregulars

La UCO no veu indicis de delicte en diversos contractes públics atorgats a l’empresari Juan Carlos Barrabés

La mateixa unitat ja va emetre un informe fa mesos on arribava a la mateixa conclusió

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha remès al jutge Juan Carlos Peinado un segon informe on no troba indicis de delicte en diverses adjudicacions públiques investigades en la causa contra Begoña Gómez, la dona del president espanyol, Pedro Sánchez.

L’informe policial, al qual ha tingut accés l’agència EFE, analitza per encàrrec del jutge sis contractes adjudicats a l’empresa Innova Next, propietat de Juan Carlos Barrabés, que va codirigir amb Gómez un màster a la Universitat Complutense de Madrid.

Tal com ja va passar en un primer informe elaborat fa mesos, la unitat d’elit de la Guàrdia Civil no ha apreciat cap mena de participació de la dona de Sánchez en els contractes públics guanyats per Barrabés. Tampoc troba cap il·legalitat en els processos de licitació de Red.es, el Consell Superior d’Esports i l’Ajuntament de Madrid.

“En línies generals, sobre la base de la informació observada en els expedients, la preparació, inici, tramitació, licitació, adjudicació, formalització i execució dels contractes –alguns d’ells vigents actualment–, s’haurien desenvolupat, aparentment, amb normalitat i sota els principis que regeixen la contractació pública”, conclouen els investigadors. En el seu primer informe, la UCO ja va descartar indicis de delicte en l’actuació de Gómez i els processos d’adjudicació de l’empresa pública Red.es a Barrabés.

El jutge ha enviat l’informe a la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) perquè analitzi la feina de la Guàrdia Civil.

Investigació prospectiva

El ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha opinat aquest dijous que la causa contra Gómez és “el paradigma d’una instrucció prospectiva, que està proscrita al nostre ordenament jurídic”. Grande-Marlaska s’ha referit al cas en una atenció als mitjans a Logroño, on li han preguntat pel segon informe de la UCO sobre els contractes atorgats a Barrabés. El ministre ha afirmat que tenia notícies d’aquest nou informe “per la premsa”, però ha recordat que en la seva anterior investigació, la Guàrdia Civil “ja va indicar que no veia conducta susceptible d’irregularitat concreta i ho torna a referir en aquest segon informe”.

A més, el ministre ha criticat la falta de concreció en la instrucció del jutge Peinado. “Hi ha resolucions judicials en aquest procediment del Jutjat d’Instrucció 41 que, en base a la meva experiència de més de 30 anys en la instrucció i l’enjudiciament penal, manquen del que és o el que justifica una investigació, que és investigar algun fet concret”, ha subratllat.

En aquest sentit, ha assenyalat que “hi ha hagut alguna interlocutòria on s’ha fet referència a investigar tota la vida professional de la senyora Begoña Gómez, des que el seu marit accedeix a la Presidència del govern”. “Això és el paradigma d’una instrucció prospectiva, amb la qual cosa, crec que sóc bastant clar en el que he dit”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona