Política

ESTATS UNITS

Biden es reivindica com el “més qualificat per guanyar” tot i tenir nous lapsus

El líder demòcrata respon a les crides a abandonar la cursa presidencial

En una roda de premsa, es refereix a Kamala Harris com a “vicepresidenta Trump”

Desafiant davant d’aquells que posen en dubte la seva capacitat per continuar competint en la cursa presidencial, Joe Biden ha aprofitat la roda de premsa prevista al final de la cimera de l’OTAN, dijous a la tarda (aquesta matinada a Catalunya), per reivindicar-se com a candidat.

Amb tot, no ha pogut evitar lapsus flagrants com la referència que ha fet de la vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, com a “vicepresidenta Trump”. Abans, en un acte previ en el marc de la cimera aliada, cedís la paraula al líder ucraïnès, Volodímir Zelenski, presentant-lo com a “president Putin”, un error que va corregir sobre la marxa justificant-lo per la seva determinació a derrotar el líder rus.

Totes les mirades estaven posades sobre la roda de premsa i la capacitat del president de sortir airós del tràngol, després de la seva pobra intervenció en el debat que va mantenir amb Trump el mes passat. A les preguntes dels periodistes insistint en els dubtes que genera la seva idoneïtat per continuar en el càrrec i optar a la reelecció, el president es va definir com el candidat “més qualificat per guanyar i per governar”. “He d’acabar la feina”, va justificar una i altra vegada la seva determinació a no tirar la tovallola, mentre exhibia el seu balanç en el creixement de l’economia nord-americana i la reducció de la inflació, i a Ucraïna. “Jo no me n’aniré d’Ucraïna”, va proclamar en contraposició al seu predecessor i rival a les eleccions, Donald Trump, que “no està compromès amb l’OTAN”.

Per acabar de dissipar rumors, Biden es va esforçar a demostrar, durant l’hora que va durar la roda de premsa, que està en forma i es va estendre en explicacions sobre Rússia i Ucraïna i defensant la seva iniciativa de pau a Gaza i la importància de dissenyar “l’endemà” de la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia