Política

societat

Lleida planteja retirar la terrassa als bars que incompleixin reiteradament l’ordenança municipal d’ús de la via pública

Superat l’any de govern en minoria, Larrosa valora el paper de Junts i diu que ERC encara està en un “procés de dol”

L’Ajuntament de Lleida estudia aplicar més mesures de càstig als establiments amb terrasses que són reincidents en l’incompliment de l’ordenança municipal d’ús de la via pública. Això després que la Guàrdia Urbana hagi multat diversos cops, amb sancions de fins a 1.500 euros, determinats bars que ocupen el carrer amb més taules i cadires de les autoritzades i que veïns, sobretot de la Zona Alta, s’hagin queixat de sorolls i problemes de mobilitat. L’alcalde, Fèlix Larrosa, en declaracions a ACN, ha assegurat, que davant aquesta problemàtica de les terrasses, una de les propostes és que “la Guàrdia Urbana pugui comissar la terrassa (taules i cadires) i aixecar l’acta administrativa corresponent a l’establiment que sigui sancionat per tercera vegada per incomplir l’ordenança”. Abans d’aplicar noves mesures punitives, es preveu sol·licitar la col·laboració de la Federació d’Hostaleria de Lleida per fer una campanya informativa per avisar o fer un toc d’atenció als establiments, sobretot als que incompleixen la normativa. “Soc i seré contundent amb l’ordenança de civisme, en matèria de seguretat i en el respecte a la convivència a l’espai públic, tot i que tenim alguna sèrie d’incidències que es van reproduint”, ha assenyalat Larrosa.

Seguretat

Pel que fa a la seguretat a Lleida, Larrosa ha dit que “valoro la reducció dels fets delictius a la ciutat, amb un 9,4% l’any 2023, i que en l’interanual ens mantenim en una reducció del 6%”, i ha afegit que “haurem d’analitzar si hi ha infradenúncia i una qüestió de la qual es parla sovint com és la percepció d’inseguretat. Això és una de les línies a atacar, millorant en termes de comunicació, transparència i fent servir la informació i tecnologia disponible en matèria de seguretat”. En aquest sentit, Larrosa ha comentat que “no puc combatre la viralització d’imatges”, però ha valorat la capacitat de resposta de la policia, en referència a alguns vídeos que s’han fet virals a les xarxes sobre diverses baralles entre grups que han tingut lloc en els darrers dies a Lleida. Amb tot, l’alcalde ha dit que “a poc a poc” estan implantant el seu model de seguretat, que “va començar amb les patrulles de barri, avança amb els centres operatius de la Guàrdia Urbana i que segurament continuarà amb una important inversió en tecnologia per reforçar les tasques de prevenció de la delinqüència”.

Govern en minoria

El PSC ja fa un any i escaig que governa en minoria amb 9 dels 27 regidors que té l’Ajuntament de Lleida. Larrosa ha considerat que el grup socialista està “al mig de la centralitat política” i que el fet que Junts, ERC i PP, que tenen cinc regidors cada grup, optin a fer majoria si arriben a un acord amb el PSC fa que “els partits puguin tenir més interès per pactar amb nosaltres i deixar la seva empremta en el govern”. En aquest sentit, ha destacat el paper “realista i intel·ligent” del grup municipal de Junts, que li va donar suport per aprovar projectes com els pressupostos municipals. En canvi, Larrosa ha dit que la relació amb el grup municipal d’ERC és més complicada perquè encara estan en un “procés de dol” després de perdre l’alcaldia que ostentaven fins als comicis del maig de l’any passat i perquè el partit té ara un “procés intern complicat” a escala nacional. Tanmateix, els socialistes també han pogut a arribar a acords amb el grup republicà per tirar endavant iniciatives com el pacte de l’aigua. D’altra banda, el paer en cap considera que hi ha també “elements de distorsió” com Vox, que té dos edils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia