Política

política

Bolaños veu en el retorn de Rovira i els altres exiliats una “normalització imparable”

“En la Catalunya que estem construint hi cabem tots i s’ha obert una nova etapa d’entesa entre diferents”, es vanta el ministre davant el retorn de la secretària general d’ERC

“L’única alternativa de governs estables i de prosperitat és el PSOE”, sentencia

Les imatges carregades d’emotivitat del retorn a Catalunya de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, del diputat republicà Rubén Wagensberg, d’Oleguer Serra Oleguer i Josep Campmajó i del periodista Jesús Rodríguez no han passat desapercebudes al Madrid institucional. El ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, un dels arquitectes de la llei d’amnistia, ha valorat el retorn de Rovira i la resta d’exiliats com una prova que “la normalització és imparable”. “Ho hem dit en altres ocasions i avui ho reitero: la normalització a Catalunya és imparable. I avui en tenim una altra prova. La Catalunya que estem construint és una Catalunya on hi cabem tots, on s’obre una nova etapa, on s’ha obert ja una nova etapa d’acords entre diferents i d’entesa i de prosperitat. I això és la clau del que estem veient avui a Catalunya”, ha afirmat Bolaños a Madrid.

El ministre de Presidència i Justícia ha volgut treure pit en nom de La Moncloa dels efectes sobre el terreny de l’amnistia en un moment en què és el Tribunal Suprem l’ariet que frena la seva aplicació i en què el retorn de Rovira i la resta s’ha accelerat gràcies a un error de forma del jutge de l’Audiència Manuel García-Castellón en la causa de Tsunami, prorrogada indegudament per ell 24 hores més tard el 30 de juliol del 2021 quan la data límit era el 29 de juliol. Bolaños, però, ha situat el retorn avui dels cinc exiliats en el marc de la política de diàleg del govern de Pedro Sánchez amb Catalunya. A ningú a La Moncloa no se li escapa que la presència de Marta Rovira sobre el terreny pot aplanar la fase final de la negociació al voltant de la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat abans de la data límit del 27 d’agost en què la repetició electoral seria inexorable.

En un avís a navegants, Bolaños ha aprofitat la trencadissa dels governs autonòmics de coalició PP-Vox per l’adeu dels de Santiago Abascal com a protesta per l’acollida de menors immigrants per recordar que el PSOE és “l’única alternativa de govern estable”. “El PP va comprar governs i va comprar estabilitat a canvi de retallar drets, i avui els drets dels ciutadans continuen retallats ja no tenen estabilitat ni governs que puguin dur a terme res en aquestes comunitats on s’ha produït la ruptura. L’única alternativa de governs estables i de prosperitat és el PSOE a Espanya”, ha argumentat Bolaños.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia