Política

Regne Unit

El govern britànic alliberarà abans d’hora els presos per evitar el col·lapse del sistema penal

Els condemnats podran sortir en llibertat condicional quan compleixin el 40% de la pena

Els reus per delictes violents greus, delictes sexuals i abusos queden exclosos de la mesura, que entrarà en vigor al setembre

El govern del Regne Unit alliberarà anticipadament milers de reclusos per evitar el “col·lapse” del sistema penitenciari a Anglaterra i Gal·les. El Ministeri de Justícia britànic ha anunciat aquest divendres un pla temporal per descongestionar les presons que passa per reduir del 50% al 40% el temps mínim d’empresonament abans de rebre la llibertat condicional. Els condemnats a quatre anys o més per delictes violents greus quedaran exclosos de la mesura, així com els convictes per delictes sexuals o relacionats amb abusos domèstics. Tampoc s’hi podran acollir els delinqüents més greus, que han de passar dos terços de la pena entre reixes.

Els beneficiats per la mesura estaran sotmesos a una estricta supervisió, que pot incloure mesures de control electrònic o confinament nocturn, i podran ser retornats a la presó si incompleixen les condicions imposades. El pla inclou el reclutament d’en un miler els agents addicionals per supervisar els permisos penitenciaris. Els canvis anunciats avui entraran en vigor al setembre.

Durant una visita a la presó de Five Wells, al centre d’Anglaterra, la ministra de Justícia britànica, Shabana Mahmood, ha justificat que aquesta és una “mesura d’emergència” per evitar “el col·lapse del sistema de justícia penal” i “una ruptura total de la llei i l’ordre”. Les presons per a homes adults d’Anglaterra i Gal·les estan al 99% de la seva capacitat des de principis de l’any passat i es preveu que es quedin sense places en poques setmanes.

La política laborista ha argumentat que si les presons es desborden i “els sospitosos no poden ser posats en custòdia” i la policia ha d’utilitzar les seves pròpies cel·les. De retruc, això manté els agents allunyats del carrer i “els tribunals s’aturarien, sense poder celebrar judicis”. “Amb els agents incapaços d’actuar, els delinqüents podrien fer el que vulguin, sense conseqüències”, ha alertat.

Mahmood ha assegurat que no ha pres aquesta decisió perquè vulgui sinó perquè és “l’única manera d’evitar el desastre”. La ministra ha subratllat que la mesura és temporal i no canvia la seva convicció que “els delinqüents han de ser castigats”.

El nou govern laborista suspendrà el pla posat en marxa per l’anterior executiu conservador, amb el que va deixar en llibertat uns 10.000 presos fins a 70 dies abans de final de la seva condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden suggereix progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà els alliberaments per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA
política

“Protestarem sempre que calgui”

barcelona