Política

política

La investigació sobre el cas dels cartells no tanca la ferida a ERC

La investigació interna duta a terme per ERC sobre els polèmics cartells contra els germans Maragall i que va ser ordida des d’estructures del propi partit, no ha aconseguit taponar del tot la crisi. Un dels quatre expedientats arran d’aquesta perquisició, l’exdirector de Comunicació dels republicans Tolo Moya, ha denunciat “manca de garanties” en aquest procediment i ha criticat que membres de la Comissió Ètica que, segons ell, estan “implicats” en l’afer, siguin “art i part en un procés d’instrucció que ha de garantir la independència de l’òrgan”. Així ho afirma Moya en una comunicació al partit a la qual ha tingut accés l’agència ACN. En l’escrit, Moya apunta al vicesecretari d’imatge, comunicació i estratègia del partit, Oriol Duran, i a Jordi Roig, vicesecretari general de Recursos i Finances, dels quals assegura que una gravació “demostra que tenien coneixement del cas i que no volen fer una investigació sobre el cas”. Igualment, i segons Moya, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, també estaria al cas de l’escàndol. Per tot plegat, demana que sigui la Comissió de Garanties qui instrueixi el cas. “No és en absolut procedent que persones que han estat directament implicades en el pagament de les factures del cas o en l’encobriment del cas formin part de la Comissió que dirimeix les responsabilitat del mateix”, continua Moya en un correu electrònic adreçat al partit.

Moya és un dels quatre expedientats en aquest procés intern, a banda de l’antic viceconseller del govern Sergi Sabrià, l’ex-vicesecretari de comunicació de la formació Marc Colomer i el militant de l’Anoa a qui s’atribueix l’execució de l’acció. Els dos primers —Sabrià i Colomer— tenen obert un expedient lleu, que es podria tancar amb un advertiment. El de Moya, però, ja és greu i podria suposar-li la suspensió de militància durant dos anys, mentre que el del militant d’Anoia té l’etiqueta de molt greu i pot culminar en la seva expulsió del partit. Tots quatre implicats tenen, però, encara la prerrogativa de presentar al·legacions.

ERC ha volgut donar carpetada a afer just el mateix dia de la tornada de l’exili de Marta Rovira, i enviant un lacònic comunicat a les 21,23 hores després d’una reunió de l’executiva nacional on aquesta “es conjura perquè aquests fets no es tornin a repetir, alhora que ha demanat que es duguin a terme totes les investigacions per dilucidar els dubtes generats per aquest tipus de campanya”. La formació també es compromet a fer “un nou protocol intern pel disseny i gestió de campanyes i activismes, amb l’objectiu de mai superar els límits ètics, com va passar en el cas dels cartells”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia