Política

política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

Enmig de les negociacions més o menys soterrades que s’estan produint per intentar desencallar un acord d’investidura, la lider dels Comuns, Jéssica Albiach, ha reivindicat avui el paper de la formació en una eventual acord per fer president al socialista Salvador Illa. “Amb tota la humilitat: L’aritmètica parla per si sola, som aritmèticament imprescindibles. I políticament som necessàries per les nostres idees i la nostra valentia, i perquè no hi haurà legislatura sense treballar per garantir l’accés a l’habitatge i la transició verda”, ha manifestat durant una intervenció al Consell Nacional de la formació, on també ha augurat que “els Comuns seran decisius al proper cicle polític” .“Hi ha números per a l’acord, els números són els que són, potser a alguns no els agradin, però és clar que no menteixen”, ha dit Albiach, que ha contraposat l’aritmètica dels resultats electorals a les maniobres de Junts i Puigdemont, “que estan treballant amb força i de manera descarada per a la repetició electoral”.

Ja parlant obertament en clau de negociació, Albiach ha emfatitzat les polítiques de salut han de ser una prioritat pel proper govern. “El sistema està tensionat des de fa molt de temps” ha recalcat, alhora que ha retret que “el departament amb el pressupost de Salut més alt de la seva història hagi intentat retallar la sanitat pública per la porta de darrere”. És per això que ha demanat que el proper executiu “garanteixi l’atenció primària en termini màxim de 48 hores, reforci la salut mental perquè és condició imprescindible de salut, i desplegui el dentista públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia