Política

Conde-Pumpido es compromet a "perseguir els terroristes, els qui els emparen i els qui aplaudeixen la seva acció"

Política

El candidat a la reelecció com a fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, s'ha compromès durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats a "perseguir els terroristes, qui els empari i els qui facilitin o aplaudeixin la seva acció" i ha garantit que aquesta actuació es desenvoluparà "amb un respecte escrupolós a les regles bàsiques de l'Estat de dret".

Conde-Pumpido, que ha comparegut davant la comissió de Justícia en compliment d'un dels tres requisits que estableix el nou Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal (EOMF) per al seu nomenament, ha assenyalat que en la lluita antiterrorista el ministeri públic "continuarà, amb més esforç si cal, en la mateixa direcció que ha seguit fins ara".

En aquest sentit, ha reclamat "la necessària unitat política" de les forces democràtiques per "permetre que el treball del fiscal no només sigui eficaç, com ho ha estat en tot moment, sinó que a més sigui degudament percebut pels ciutadans com un factor fonamental de confiança en el sistema democràtic".

En relació amb la lluita contra el terrorisme internacional, s'ha felicitat pel resultat del jutge de l'11-M, que va acabar amb "una sentència condemnatòria jurídicament ben fonamentada", segons ha indicat, i ha avançat que en el futur l'objectiu de la Fiscalia serà "acusar i jutjar els terroristes abans que arribin a matar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.