Política

estats units

L’intent d’assassinat de Trump i altres magnicidis fallits

L’intent d’assassinat de l’expresident dels EUA i l’aspirant republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ferit a l’orella per un franctirador mentre donava un míting a Pennsilvània, se suma a altres atemptats fallits contra polítics rellevants arreu del món, entre els quals destaquen:

Abdul·là Abdul·là

El 6 de juny de 2014, el candidat favorit per a guanyar les eleccions presidencials a l’Afganistan va sortir il·lès d’un doble atemptat amb bomba. Els artefactes van esclatar quan abandonava en un comboi l’hotel on acabava de celebrar un míting a Kabul. En l’atac van morir quatre persones.

Emmerson Mnangagwa

El 23 de juny de 2018, el president de Zimbàbue va sobreviure a una explosió que va sacsejar un míting electoral en el qual participava a Bulawayo, la segona ciutat més gran del país. L’atac va deixar diverses persones ferides.

Jair Bolsonaro

El 6 de setembre de 2018, el brasiler Jair Bolsonaro va ser apunyalat mentre feia campanya electoral. La ferida en l’abdomen va ser greu i va haver de ser hospitalitzat.

Iván Duque

El 25 de juny de 2021, el president de Colòmbia i els seus ministres de l’Interior i de Defensa van aconseguir salvar-se d’un atemptat contra l’helicòpter en el qual viatjaven. L’aparell va ser tirotejat quan s’aproximava a la ciutat de Cúcuta, fronterera amb Veneçuela.

Mustafà al-Kazemi

El 7 de novembre de 2021, el primer ministre de l’Iraq va ser objectiu d’un atac amb un dron bomba dirigit contra la seva residència en el centre de Bagdad.

Ariel Henry

L’1 de gener de 2022, el primer ministre d’Haití va estar a punt de ser assassinat durant la celebració de l’aniversari de la independència del país. Durant el tiroteig va morir una de les persones que van assistir a l’esdeveniment i dues més van resultar ferides. Les autoritats van culpar als bandits i els terroristes.

Abdal·là Hamdok

El 9 de març de 2020, qui va ser primer ministre del Sudan del 21 de novembre de 2021 al 2 de gener de 2022, va sortir il·lès d’una explosió al pas del comboi en el qual viatjava a Khartum.

Alejandro Giammattei

El 30 de juliol de 2022, el president de Guatemala va sortir il·lès d’un tiroteig contra la seva comitiva quan viatjava pel departament nord-occidental de Huehuetenango.

Cristina Fernández

L’1 de setembre de 2022, qui va ser la presidenta de l’Argentina del desembre 2007 al desembre 2015, va ser víctima d’un intent d’assassinat mentre exercia de vicepresidenta, quan saludava als seus seguidors a la porta de casa seva. Un home es va acostar camuflat entre la multitud fins a arribar a apuntar amb una pistola al cap a la política. Per sort l’arma no va funcionar. L’agressor era un home de 35 anys, d’origen brasiler i amb antecedents per tinença il·lícita d’armes.

Imran Khan

El 3 de novembre de 2022, pocs mesos després d’haver estat destituït del càrrec per una moció de censura, qui va ser primer ministre del Pakistan va resultar ferit de bala en un intent d’assassinat.

Fumio Kishida

El 15 d’abril de 2023, el primer ministre japonès va haver de ser evacuat d’emergència quan es disposava a fer un discurs després que un espectador llancés un artefacte explosiu de fabricació casolana, sense conseqüències. L’incident va tenir lloc en el port de la ciutat de Wakayama, a l’oest del país.

Robert Fico

El 15 de maig de 2024, el primer ministre eslovac va rebre diversos trets per part d’un poeta jubilat de 71 anys crític amb el seu govern quan sortia d’un acte en la localitat de Handlovà. Fico va haver de ser operat d’emergència i va romandre diversos dies hospitalitzat en estat crític.

Mette Frederiksen

El 7 de juny de 2024, la primera ministra danesa va ser agredida al cap en ple centre de Copenhaguen per un individu que va ser detingut immediatament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia