Política

estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

El Servei Secret investiga les errades i ja ha fet canvis en l’equip

El secretari de Seguretat Nacional dels Estats Units, Alejandro Mayorkas, ha admès aquest dilluns que l’intent d’assassinat de Donald Trump, va ser un “error” de seguretat. “Quan dic que una cosa així no pot succeir, estem parlant d’un error”, ha manifestat Mayorkas en declaracions a la cadena CNN.

“Analitzarem, a través d’una investigació independent, com va succeir, per què va passar, i farem recomanacions amb les troballes per a assegurar-nos que no torni a succeir”, ha afegit.

El Servei Secret dels Estats Units, encarregat de la seguretat de Trump, depèn directament del departament de Mayorkas.

Trump va ser ferit de bala a l’orella durant un míting dissabte a Butler (Pennsilvània) abans que el Servei Secret abatés el tirador, un jove de vint anys que va cometre l’atemptat per motius encara desconeguts. El jove va disparar des d’una teulada molt pròxima al míting instants després que diverses persones alertessin els serveis de seguretat de la seva sospitosa presència.

La directora del Servei Secret, Kimberly Cheatle, ha anunciat, en un comunicat, que, des de dissabte, s’han “aplicat canvis en l’equip de seguretat” de Trump “per garantir la seva protecció contínua durant la convenció i la resta de la campanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia