Política

estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

L’expresident anuncia la candidatura del senador d’Ohio el primer dia de la convenció republicana que l’ha confirmat formalment com a aspirant a la Casa Blanca

Donald Trump ha anunciat aquest dilluns que el senador d’Ohio J.D. Vance serà el seu candidat a vicepresident en les eleccions presidencials del novembre. Vance, de 39 anys, és un escriptor d’èxit i autor de bestsellers com Hillbilly Elegy, publicat el 2016, en què tracta els problemes dels habitants dels Apalatxes, terra d’origen de la família de la seva mare. Vance també és conegut per haver criticat Trump amb qualificatius com “idiota” i “el Hitler d’Amèrica” quan va guanyar les presidencials del 2016 abans, però, de convertir-se en un fervent defensor del líder republicà.

De Vance s’espera que ajudi a mobilitzar la base republicana en un estat clau com el d’Ohio, que aporti frescor i joventut i atragui els conservadors amb els seus postulats reaccionaris i populistes, un discurs que també pot espantar, però, els votants independents i més moderats. En la seva primera aparició en la convenció republicana ha estat ovacionat pels militants.

Trump ha fet l’anunci a través de la seva xarxa social, Truth, el mateix dia que comença la convenció del Partit Republicà a Milwaukee (Wisconsin), que aquest mateix dilluns ha formalitzat la candidatura del magnat com a candidat de la formació conservadora a la Casa Blanca i dos dies després d’haver sobreviscut a un intent d’assassinat en un míting a Pennsilvània que ha sacsejat la campanya electoral i la política nord-americana.

Els efectes de l’intent d’assassinat s’han fet notar al recinte on es fa la convenció republicana, protegit amb mesures de seguretat reforçades. També es nota en els missatges dels simpatitzants republicans, que han adoptat el crit de “lluita, lluita, lluita”, que Trump va proferir just després de ser atacat, com a lema oficiós de l’esdeveniment.

Segons els mitjans nord-americans,l’arrauxat Trump també té previst adaptar-se al nou escenari i ha llençat a la paperera el discurs que tenia previst pronunciar en la convenció, previsiblement amb atacs despietatats contra el president Joe Biden, per un de centrat en la necessitat d’unitat al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona