Política

política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió del càrrec

Mazón apunta que l’executiu “està per sobre de qualsevol decisió partidista”

Els nous consellers del govern valencià, fruit de la remodelació feta divendres passat pel president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, després de la ruptura de Vox, han jurat els seus càrrecs aquest dimarts en un acte celebrat al Palau de la Generalitat.

A l’acte, presidit per Mazón i celebrat al Saló de Corts, hi han assistit també els tres exconsellers de Vox: l’exvicepresident primer Vicente Barrera, l’exconsellera de Justícia Elisa Núñez, i l’exconseller d’Agricultura José Luis Aguirre.

La secretària del govern valencià, vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha estat l’encarregada de llegir el decret del president amb la nova organització, i després s’ha procedit al jurament.

La primera a jurar el càrrec ha estat la vicepresidenta del govern valencià, Susana Camarero –que fins ara era la vicepresidenta segona i queda com a única vicepresidenta–, a qui ha seguit la nova consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, que substitueix Elisa Núñez (Vox). Pradas assumeix aquesta cartera després d’haver estat el primer any de la legislatura consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori.

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, que després de la remodelació assumeix també les competències de Cultura que tenia Vicente Barrera, ha jurat com a conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació.

L’ha seguit el nou conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, que substitueix José Luis Aguirre (Vox), i posteriorment el nou titular de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus.

D’aquesta manera, el govern valencià monocolor del PP, format per nou persones, fa els seus primers passos, que continuaran amb el traspàs de carteres a les seus de les diferents conselleries que s’han vist afectades per aquesta remodelació de l’executiu.

El president de la Generalitat Valenciana ha reivindicat que el govern, com a òrgan de gestió de l’autogovern de tots els valencians, “està per sobre de qualsevol decisió partidista”. “Cap institució, i per descomptat aquesta, pot estar a disposició de càlculs que tenen poc o res a veure amb la defensa de l’interès general i el benestar dels ciutadans”, ha asseverat després de presidir al Palau de la Generalitat el jurament dels nous consellers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió del càrrec

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona
Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona