Política

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

En la sessió ordinària del mes de juliol del Ple de la Diputació, ha pres possessió del càrrec de diputada Gemma Geis Carreras, en substitució de l’exdiputada Maria Àngels Planas Crous, que va renunciar al càrrec de diputada pel partit judicial de Girona, el mes de juny passat.

La nova diputada Gemma Geis és vicealcaldessa i primera Tinenta d’Alcaldia de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona i exconsellera de Recerca i Universitats i ara des de la Diputació de Girona, treballarà pels ajuntaments de la corporació.

En virtut dels canvis produïts a la corporació amb la renúncia al càrrec de diputada per part de M Àngels Planas, el Ple també ha adoptat l’acord de designar Gemma Geis vocal del Consell Rector de la Xarxa local de municipis gironins (XALOC). Així, queda establert de la manera següent: Immaculada Muñoz Díaz, presidenta; Jordi Camps Vicente; Jordi Masquef Creus; Gemma Geis Carreras; Pau Presas i Bertran; Joan Plana Sagué; Miquel Reverter Tres; i Juli Fernández Iruela.

Pel que fa a les comissions informatives Gemma Geis serà vicepresidenta de la Comissió Informativa d’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local; i presidenta de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat.

Decrets nomenaments

Un cop finalitzat el Ple, el president Miquel Noguer, ha signat els decrets per tal de designar vicepresidenta segona de la corporació Gemma Geis; portaveu del Govern el diputat Joan Plana i portaveu suplent, el vicepresident Jordi Camps.

Per decret també s’ha delegat a Gemma Geis, la presidència de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat així com la direcció, gestió i seguiment de les competències de la comissió. Finalment, el president delega en la nova diputada la direcció i la gestió dels assumptes d’Hisenda i Serveis Econòmics. I la nomenarà membre de la Junta de Govern.

Xarxa de fibra òptica

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat un projecte de condicionament i dos projectes d’infraestructura de la xarxa de fibra òptica de diferents carreteres de la demarcació titularitat de la corporació.

En primer lloc s’ha aprovat el projecte de condicionament d’un tram de la carretera GIV-5247, de la GI-524 a Pujarnol del PK 0+000 al PK 1+095, amb un pressupost de 2.038.369,19 euros.

La carretera GIV-5247, a Pujarnol, és titularitat de la Diputació de Girona. Té una longitud de 6.674 m i una amplada de 5,02 metres en l’àmbit d’actuació. D’acord amb l’aforament de 2022, la intensitat mitjana diària és de 676 vehicles/dia i el percentatge de vehicles pesants és del 8,59 %.

Les actuacions que es pretenen dur a terme amb aquest projecte tenen la finalitat de millorar les condicions actuals de seguretat en la circulació. Aquestes es centraran en el tram que va des del PK 0+000, en la intersecció amb la carretera GI-524, fins al PK 1+095.

La longitud total d’execució és d’uns 1.095 metres. Les principals millores consistiran en l’eixamplament de la calçada actual de manera que disposi de vorals i berma a ambdós costats, la millora de les corbes més pronunciades, la millora de la visibilitat dels accessos més rellevants per a realitzar les maniobres d’entrada i sortida a la carretera, l’adequació de la senyalització existent, l’adequació del drenatge longitudinal, l’adequació del drenatge transversal i la restitució d’afeccions. El projecte inclourà també l’adequació dels accessos a d’altres camins secundaris i finques privades.

En segon lloc, el plenari ha aprovat, d’una banda, el projecte d’infraestructura de la xarxa de fibra òptica de les carreteres GIV-6701 (del PK 0+000 a 2+210) i GIV-6025 (del PK 0+300 a 3+400), amb un pressupost de 491.505,46 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona