Política

Pròxim Orient

Hezbol·là llança desenes de coets contra el nord d’Israel

El grup xiïta assegura que l’atac és una represàlia per la mort d’almenys tres nens ahir al sud del Líban

Un altre atac amb un dron va matar dos joves sirians a la zona

El moviment xiïta libanès Hezbol·là ha llançat un ataca amb míssils posicions al nord d’Israel després que un atac israelià matés almenys tres nens al sud del Líban. La milícia assegura en un comunicat que ha disparat desenes de coets Katiuixa contra els assentaments de Sa’ar i Gasher Haziv en suport als palestins de la Franja de Gaza i “en resposta als atacs de l’enemic contres els pobles ferms i llars segures del sud [del Líban] i els atacs contra civils”. En aquest sentit, Hezbol·là destaca que aquesta acció concreta és una represàlia per “la terrorífica massacre al poble d’Umm al-Tut”, que va provocar “tres nens màrtirs”.

El grup aliat de l’Iran ja va reivindicar ahir a la nit el llançament de coets Katiuixa contra posicions militars al nord d’Israel en resposta a l’atac d’un dron israelià que va matar dos joves sirians al sud del Líban. Segons l’agència de noticies libanesa ANN, l’avió no tripulat va disparar un míssil contra la moto on viatjaven les dues víctimes i després va llançar un segon projectil que va ferir alguns veïns que es van apropar al vehicle.

L’intercanvi de foc a la frontera entre Israel i el Líban s’ha intensificat des de l’inici de la guerra a Gaza, el passat 7 d’octubre, fins a nivells no vistos des de la guerra de 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia