Política

Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

La policia creu que un d’ells va posar cianur a les begudes per matar el grup i suïcidar-se

L’FBI participa en la investigació perquè dues de les víctimes són nord-americanes

Els sis estrangers trobats morts ahir a l’habitació d’un hotel de luxe de Bangkok van ser enverinats. Les autoritats tailandeses han revelat aquest dimecres en una roda de premsa a la facultat de Medicina de Chulalornkong, que els primers resultats de l’autòpsia que confirmen que les víctimes tenen restes de cianur a la sang. A més, els llavis i les ungles dels morts mostraven una coloració morada, que indica manca d’oxigen, i els seus òrgans interns presentaven un color vermell intens, que és un altre signe d’enverinament per cianur. Els forenses analitzen si els cadàvers tenen altres substàncies verinoses, però l’informe complert de les anàlisis toxicològiques no es coneixerà fins divendres. Sí que han assenyalat que als cossos no hi han detectat senyals de violència.

El personal de neteja del cèntric i luxós hotel Grand Hyatt Erawan van localitzar els sis cadàvers, de tres homes i tres dones, dimarts a l’habitació 502. També hi van trobar plats de menjar intactes i tasses de te buides. La policia ja havia avançat que havien detectat restes de cianur a les tasses i gots de l’habitació En canvi, no hi van copsar senyals de violència ni de què s’hi hagués produït un robatori.

Els investigadors tailandesos creuen que una de les persones mortes va enverinar la resta amb cianur i després es va llevar la vida amb el mateix verí. El motiu del crim podrien ser problemes financers derivats d’una mala inversió. La principal sospitosa és una dona nord-americana d’arrels vietnamites de 56 anys. La altres víctimes, que tenien entre 55 i 37, eren vietnamites i una d’elles també era nord-americana. Segons el relat del personal de l’hotel, la sospitosa va demanar dilluns al migdia plats de menjar i té, que va preparar ella mateixa, abans de l’arribada de la resta persones. Els cossos van ser trobats l’endemà, després que els hostes no completessin el registre de sortida de les habitacions que tenien reservades al mateix hotel. Les víctimes tenien les maletes preparades per abandonar l’hotel Grand Hyatt Erawan, de cinc estrelles i situat en una popular cruïlla de Bangkok, a tocar del conegut altar d’Erewan i de centres comercials com Central World.

El primer ministre tailandès, Srettha Thavisin, ha anunciat avui que l’oficina federal d’investigació (FBI, en anglès) dels Estats Units participarà en la investigació del crim. Srettha ha assegurat que, d’acord amb les investigacions preliminars, es tracta d’un assumpte personal, sense cap relació amb un intent de robatori o un acte terrorista. És per això que ha garantit que el país és segur per al turisme, que el govern intenta incentivar després del retrocés de l’activitat provocat per la pandèmia de Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona
Memòria democràtica

Restituïm avisa que no renunciarà al nom de Salvat-Papasseit per a la plaça del Virrei Amat

Barcelona
Unió Europea

El TGUE conclou que la CE no va ser transparent sobre la compra de vacunes

Barcelona
política

Cinc grups reediten el cordó parlamentari contra l’extrema dreta

barcelona