Política

Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

El president dels Estats Units es confina al seu domicili de Delaware

El candidat demòcrata obre la porta a abandonar la campanya en el supòsit que un metge li diagnostiqués un problema greu de salut

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha hagut d’aturar la campanya per a la reelecció després de contraure la Covid-19, segons ha informat la Casa Blanca. El candidat demòcrata ha suspès la seva participació en un acte previst dimecres al vespre a Las Vegas després de donar positiu de coronavirus en un test d’antígens.

Biden, que estava realitzant el segon dia de campanya a Nevada, s’ha fet la prova després d’experimentar alguns “símptomes lleus“ a les vies respiratòries altes, com secreció nasal, tos seca i malestar general, però sense febre. Un cop confirmat el positiu, el polític ha rebut una primera dosi del medicament antiviral Paxlovid. La Casa Blanca ha afegit que el president es retirarà per aïllar-se a la seva casa de Rehboth, a la costa de Delaware (est), tal com recomana el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, en anglès). A peu d’avió a l’aeroport de Las Vegas, Biden ha assegurat que es troba “bé” i ha aixecat el dit polze.

La pausa per motius de salut en la campanya de Biden a la reelecció arriba enmig de la pressió des de les pròpies files demòcrates perquè faci un pas al costat. En una entrevista difosa aquest dimecres pel canal BET News, el president nord-americà ha concedit que es plantejaria abandonar la campanya en el cas que un metge li diagnostiqués un problema de salut greu. Aquesta és la primera vegada que el mandatari obre la porta a renunciar a la seva candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.