Política

judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

El Tribunal Suprem (TS) ha ratificat una sentència de l’Audiència de Barcelona on es condemnava a dos anys de presó i a dos d’inhabilitació a un agent dels Mossos d’Esquadra que va agredir al periodista Jesús Rodríguez, un dels investigats del cas Tsunami que es va haver d’exiliar a Suïssa, durant les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat al barri de Gràcia. El periodista estava cobrint els fets quan l’agent, condemnat per un delicte de lesions amb instrument perillós i l’agreujant de prevalença de càrrec públic, va perpetrar una agressió “gratuïta i amb un ús de la forca que no estava justificat”, segons la sentència. El policia va ser condemnat també a indemnitzar la víctima amb 7.000 euros.

D’altra banda, el mateix Rodríguez té previst declarar avui en un altre procediment, en aquest cas per delictes d’acusació, denúncia falsa i de fals testimoni contra agents dels Mossos d’Esquadra. Segons Irídia, durant el judici un agent va declarar que una persona li havia llençat una tanca i li havia trencat el tendó d’Aquiles per tal de defensar l’acusació de l’agent acusat de lesionar Rodríguez. Un altre mosso es va manifestar en els mateixos termes. Irídia ha afirmat que hi ha una sentència absolutòria contra Isidre García, persona que segons els agents hauria llençat la tanca, i per això tant ell com Rodríguez van presentar una querella contra els dos agents per delicte d’acusació i denúncia falsa i de fals testimoni. Irídia ha recordat que els agents estaven declarant sota jurament o promesa de dir la veritat. La querella va ser admesa a tràmit al novembre del 2023 i es troba ara en fase d’instrucció. En el marc d’aquest procediment declara aquest dijous Rodríguez. Irídia actua d’acusació particular en aquesta querella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.