Política

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

La situació de feblesa del president contrasta amb l’impuls que ha agafat la candidatura de Trump en la convenció republicana

La cap de campanya electoral de Joe Biden, Jen O’Malley Dillon, ha assegurat en una entrevista a la cadena MSNBC, que el president nord-americà no té cap intenció de plegar i que reprendrà la campanya la setmana que ve, un cop s’hagi recuperat de la Covid-19, malaltia que l’ha obligat a suspendre els actes previstos i quedar-se a casa seva, a Delaware. D’aquesta manera, mira de contrarestar les nombroses informacions periodístiques que diuen que el candidat demòcrata a la Casa Blanca podria abandonar la cursa aquest cap de setmana mateix.

La pressió perquè Biden abandoni s’ha incrementat de forma exponencial els darrers dies i 28 dels 264 congressistes demòcrates han demanat públicament que passi el relleu. Els legisladors, a banda de témer una victòria del candidat republicà, Donald Trump, volen evitar que en les eleccions del 5 de novembre, que també són parcialment legislatives, els republicans obtinguin la majoria a les dues cambres del Congrés.

La situació de Biden contrasta amb la de Trump, que acaba de ser nomenat oficialment candidat republicà a la Casa Blanca, pocs dies després de sobreviure a un intent d’assassinat que l’ha convertit en un heroi per als seus seguidors conservadors, que l’han aclamat durant la convenció republicana que es va acabar dijous a Milwakee (Wisconsin).

Les alarmes van saltar al Partit Demòcrata després de la desastrosa actuació de Biden en el debat televisat en què es va enfrontar a Trump en què van aflorar molts dubtes sobre la capacitat del president, de 81 anys, de competir amb el líder republicà i, fins i tot, de governar el país.

Les enquestes s’estan decantant a favor de Trump de forma perillosa per als demòcrates, especialment en els estats clau, on es juga la presidència. Si Biden es retirés, podria entomar la candidatura presidencial la vicepresidenta, Kamala Harris, de 59 anys, que no té, però, uns bons índexs de popularitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona