Política

Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

Diputada al Parlament per Junts pel Sí en la transcendental legislatura 2015-2017

Qui va ser la primera alcaldessa del municipi de Calella, Montserrat Candini i Puig, ha mort aquesta tarda, a l’edat de 66 anys, segons ha informat Ràdio Calella Televisió.

Nascuda a Barcelona, va llicenciar-se en periodisme i va fer un postgrau de Ciències Polítiques a la UB. També es va especialitzar en medi ambient, energia i canvi climàtic a la Universitat d’Alcalà. Militant de Convergència Democràtica (CDC), la seva trajectòria política va començar l’any 1996 quan va entrar com a cap del gabinet del Conseller d’Agricultura. L’any 2000 va deixar el càrrec per ser directora general de Patrimoni Natural i Medi Físic i el febrer del 2002 va ser nomenada directora general de Muntanya. Va entrar a l’Ajuntament de Calella l’any 2003 com a número dos de la candidatura de CiU i després de dos mandats a l’oposició, va ser proclamada i va prendre la vara d’alcaldessa. El 14 de juny del 2011 es convertia en la primera dona a accedir al càrrec. A partir d’aquell moment, va ser elegida consecutivament fins que l’11 de maig del 2022 va renunciar al càrrec per centrar-se a combatre el càncer que li havien diagnosticat. Durant el seu mandat va inaugurar l’escola El Far i l’equipament de Can Saleta, va impulsar l’activitat econòmica i turística amb esdeveniments esportius i culturals, va crear el Museu del Turisme i va haver de gestionar els fets de la nit de l’1-O a l’exterior de l’Hotel Vila on s’allotjaven els policies espanyols.

Fora de l’àmbit municipal, va ser senadora entre el 2008 i el 2015, essent portaveu adjunta del Grup Parlamentari de CiU. L’any 2015 va formar part de les llistes de la candidatura transversal i independentista de Junts pel Sí i va sortir elegida diputada. Aquella legislatura va desembocar en el referèndum del primer d’octubre i la posterior proclamació de la independència el 27 d’octubre del 2017, la qual va ser dipositària d’una de les 82 paperetes que es van comptabilitzar.

L’actual alcalde de Calella, Marc Buch, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han expressat el seu condol a la família i l’han destacat com una dona de fermes conviccions, compromesa amb la ciutat i el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia