Política

Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

Diputada al Parlament per Junts pel Sí en la transcendental legislatura 2015-2017

Qui va ser la primera alcaldessa del municipi de Calella, Montserrat Candini i Puig, ha mort aquesta tarda, a l’edat de 66 anys, segons ha informat Ràdio Calella Televisió.

Nascuda a Barcelona, va llicenciar-se en periodisme i va fer un postgrau de Ciències Polítiques a la UB. També es va especialitzar en medi ambient, energia i canvi climàtic a la Universitat d’Alcalà. Militant de Convergència Democràtica (CDC), la seva trajectòria política va començar l’any 1996 quan va entrar com a cap del gabinet del Conseller d’Agricultura. L’any 2000 va deixar el càrrec per ser directora general de Patrimoni Natural i Medi Físic i el febrer del 2002 va ser nomenada directora general de Muntanya. Va entrar a l’Ajuntament de Calella l’any 2003 com a número dos de la candidatura de CiU i després de dos mandats a l’oposició, va ser proclamada i va prendre la vara d’alcaldessa. El 14 de juny del 2011 es convertia en la primera dona a accedir al càrrec. A partir d’aquell moment, va ser elegida consecutivament fins que l’11 de maig del 2022 va renunciar al càrrec per centrar-se a combatre el càncer que li havien diagnosticat. Durant el seu mandat va inaugurar l’escola El Far i l’equipament de Can Saleta, va impulsar l’activitat econòmica i turística amb esdeveniments esportius i culturals, va crear el Museu del Turisme i va haver de gestionar els fets de la nit de l’1-O a l’exterior de l’Hotel Vila on s’allotjaven els policies espanyols.

Fora de l’àmbit municipal, va ser senadora entre el 2008 i el 2015, essent portaveu adjunta del Grup Parlamentari de CiU. L’any 2015 va formar part de les llistes de la candidatura transversal i independentista de Junts pel Sí i va sortir elegida diputada. Aquella legislatura va desembocar en el referèndum del primer d’octubre i la posterior proclamació de la independència el 27 d’octubre del 2017, la qual va ser dipositària d’una de les 82 paperetes que es van comptabilitzar.

L’actual alcalde de Calella, Marc Buch, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han expressat el seu condol a la família i l’han destacat com una dona de fermes conviccions, compromesa amb la ciutat i el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona