Política

Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

El portaveu de la seva campanya afirma que reprendrà els actes tan aviat com es recuperi de la Covid-19

Tretze legisladors demòcrates s’afegeixen a la revolta perquè renunciï a la candidatura

El portaveu de la campanya del president dels Estats Units (EUA) a la reelecció, Joe Biden, Michael Tyler, ha assegurat que el candidat demòcrata reprendrà els actes electorals quan es recuperi de la Covid-19. “Tan aviat com tinguem llum verd, tornarem a estar en la campanya”, ha explicat Tyler en una conferència telefònica amb mitjans de comunicació.

Biden, de 81 anys, va donar positiu del coronavirus dimecres, quan feia campanya a Nevada. Des d’aleshores ha suspès la seva agenda pública per confinar-se a la seva casa de Delaware. L’últim informe mèdic del mandatari, publicat divendres, apuntava a una millora “significativa” de l’estat del president, malgrat que encara arrossega alguns símptomes com tos seca i ronquera.

Tyler no ha volgut especular sobre quan reapareixerà el president, però ha assegurat que ho farà com més aviat millor. Sí que ha apuntat que la campanya probablement se centrarà en Estats clau com Nevada, Arizona, Georgia, Carolina del Nord i l’anomenat mur blau: Pennsilvània, Wisconsin i Michigan.

El portaveu ha evitat comentar les peticions des de les pròpies files demòcrates perquè Biden faci un pas al costat per deixar pas a un altre candidat. Gairebé una quarantena de demòcrates del Congrés ja han demanat al president que retiri la seva candidatura a la reelecció. Ahir divendres, tretze legisladors del partit es van afegir al clam perquè el vetarà líder demòcrata deixi pas un candidat més jove que es pugui enfrontar a l’expresident i candidat republicà Donald Trump. Dels 38 congressistes revoltats –el 14% dels demòcrates a les dues cambres– 34 són representants i 4, senadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia