Política

Benach obrirà una reflexió sobre el funcionament de la sessió de control amb els portaveus

Els diputats de CiU protesten per la intervenció de Joan Ridao criticant Artur Mas quan havia de fer una pregunta a José Montilla

El president del Parlament, Ernest Benach, obrirà "una reflexió sobre el funcionament de la sessió de control" amb els portaveus de cada grup parlamentari després de les eleccions generals, segons que han explicat fonts parlamentàries.

D'aquesta manera, Benach reacciona a la polèmica creada a la sessió de control d'ahir, en la qual el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, va usar la majoria del seu temps per criticar el líder convergent, Artur Mas.

Després d'aquella circumstància, els 48 diputats de CiU han remès avui un escrit al president del Parlament, Ernest Benach, en què li expressen la seva "queixa més ferma" per la dinàmica de la sessió de control d'ahir, i li exigeixen que no torni a tolerar més intervencions "fraudulentes".

Vista la polèmica, el president de la Cambra catalana ha decidit debatre sobre la dinàmica de la sessió de control al president català en la primera Junta de Portaveus que se celebri després de la campanya, segons aquestes fonts.

La intenció de Benach és aconseguir una millora del funcionament de la sessió sense alterar les seves característiques formals, que vénen regulades pel reglament de la Cambra catalana.

Abans de cada sessió de control al president català, els grups han de facilitar la pregunta que faran a José Montilla, però per no perdre el factor sorpresa i perquè la qüestió no quedi desfasada per l'actualitat la pràctica és que els grups diguin simplement que preguntaran sobre l'actualitat política.

Aquesta pràctica planteja dificultats al president del Parlament, ja que ha de dirigir un debat sense conèixer per avançat quina pregunta farà cada grup, de manera que Benach vol tractar aquest assumpte amb els grups.

D'altra banda, el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha respost a les crítiques de CiU a la seva intervenció d'ahir assegurant que els grups poden usar el seu torn a la sessió de control per "dir allò que lliurement desitgin".

"Si algú es pot queixar d'alguna cosa és que CiU no compleixi amb els seus deures com a grup, quan onze diputats estaven absents ahir de la Cambra. Això hauria de preocupar-los, i no l'ús legítim de cada grup de la sessió de control", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona