Política

guerra a europa

El Kremlin celebra que Zelenski s’obri a negociar amb Rússia

El president ucraïnès veu possible intentar posar fi al conflicte armat abans de finals d’any

El Kremlin ha valorat aquest dilluns positivament les paraules del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, sobre la possibilitat de celebrar negociacions amb Rússia per posar fi a la guerra, segons informa Efe. “Per descomptat, això és millor que les declaracions de Kíiv d’excloure tot contacte amb la part russa i amb el cap de l’Estat rus [Vladímir Putin]”, ha dit el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en la seva roda de premsa telefònica diària.

Peskov ha afegit que caldrà “esperar accions concretes” pe jutjar com en són de serioses les intencions de la part ucraïnesa. “Parlar de diàleg, en un to o en un altre és molt millor que parlar del propòsit de lluitar fins a l’últim ucraïnès”, ha subratllat Peskov.

En una entrevista amb la cadena BBC, el president ucraïnès va considerar possible almenys intentar posar fi la guerra abans de finals d’any. Zelenski va assenyalar que la seva intenció és elaborar un pla per posar fi als combats, que ha de comptar amb el suport dels socis occidentals, que han de pressionar Rússia perquè accepti seure a la taula i pensar en la fi de la guerra.

Anteriorment, el mandatari ucraïnès havia dit que acceptava que representants russos participessin en una segona cimera sobre Ucraïna, que hauria de tenir lloc cap a finals d’any i comptar amb un pla de pau acabat.

El president rus, Vladímir Putin, va posar al juny com a condicions per a la pau el replegament ucraïnès de les quatre regions annexionades per Moscou i la seva renúncia als plans d’ingressar a l’OTAN, cosa que tant Kíiv com Occident consideren inacceptable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.