Política

guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

La visita del primer ministre israelià arriba en un moment de pressió tant de l’administració nord-americana com per part dels familiars dels ostatges en mans de Hamàs perquè s’arribi a un acord d’alto el foc

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha agraït al president dels Estats Units, Joe Biden, “per les coses que va fer per Israel” durant la seva carrera, un dia després que el mandatari estatunidenc anunciés la seva retirada de la contesa electoral i minuts abans que el líder israelià partís rumb a Washington per a una visita oficial.

“Tinc previst reunir-me amb el president Joe Biden, a qui conec des de fa més de 40 anys. Aquesta serà una oportunitat per a agrair-li les coses que va fer per l’Estat d’Israel, tant en la guerra com durant els seus anys de servei com a senador, vicepresident i president”, ha dit Netanyahu, segons un comunicat de la seva oficina.

Encara que els Estats Units és el principal soci i proveïdor d’armes d’Israel, les relacions bilaterals no travessen el seu millor moment pel maneig de la guerra contra el grup islamista Hamàs en la Franja de Gaza.

Biden, que va decidir aquest diumenge abandonar la carrera a la reelecció de cara a les eleccions presidencials del 5 de novembre, retreu a Netanyahu la duresa de la seva ofensiva militar a Gaza, on ja sumen gairebé 39.000 els morts, 90.000 els ferits i 1,9 milions de desplaçats des que va esclatar la guerra el 7 d’octubre.

En la seva visita oficial a Washington, el primer ministre israelià donarà un discurs –per quarta vegada– davant el Congrés.

“Emfatitzaré la importància del suport bipartidista a Israel, em dirigiré als nostres amics de tots dos costats de la tanca i els diré que independentment de qui serà triat per a liderar al poble estatunidenc després de les eleccions presidencials, Israel és el país més important. Aliat dels Estats Units a Orient Mitjà, un aliat insubstituïble”, ha dit Netanyahu.

S’espera que la reunió entre Biden i Netanyahu se centri en les negociacions per a un acord d’alto el foc entre Israel i Hamàs, que negocien els Estats Units, Qatar i Egipte per a permetre l’alliberament dels 116 ostatges israelians que segueixen a Gaza –dels quals 42 ja han mort– i l’entrada de més ajuda humanitària al devastat enclavament.

Netanyahu ha dit que, en la seva reunió amb Biden, promourà “la cooperació per a alliberar a tots els segrestats, per a aconseguir la victòria sobre Hamàs, per a repel·lir el terrorisme i l’agressió de l’eix del mal de l’Iran” i per a solucionar l’escalada bèl·lica que Israel enfronta amb les milícies proiranianes a la seva frontera amb el Líban.

Pressionat pels familiars dels ostatges de Hamàs que exigeixen una treva, Netanyahu va anunciar diumenge que una delegació viatjarà el dijous per a continuar les negociacions per a un pacte que permeti l’alliberament dels segrestats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona
estat espanyol

El jutge cita Sánchez com a testimoni en la investigació de la seva esposa

barcelona
Patrimoni

Barcelona i l’Arquebisbat acorden rehabilitar la Capella dels Segadors

Barcelona
política

Amnistiats els encausats pel tall a les vies de l’AVE el primer aniversari de l’1-O

girona
política

Els governs català i espanyol avancen en el compliment de la “carpeta zero”

barcelona