Política

trinunals

Amnistien el policia processat pel cas d’Enric Sirvent l’1-O a Lleida

L’activista va patir un aatac de cor en ser colpejat

L’Audiència de Lleida ha aplicat la llei d’amnistia i ha arxivat el procediment obert contra l’agent de la Policia Nacional processat pel cas d’Enric Sirvent. L’agent estava acusat d’un delicte de lesions després que Sirvent patís un atac de cor durant l’actuació policial la jornada de l’1 d’octubre de 2017 al centre de votació del barri de la Mariola. L’acusació particular, que exerceix la família de Sirvent, i l’acusació popular, a càrrec d’Òmnium Cultural, s’oposen a amnistiar l’agent. La resolució no és ferma i es pot interposar un recurs de súplica en un termini de tres dies.

En la seva resolució, l’Audiència de Lleida considera que el delicte de lesions pel qual està processat l’agent de policia es pot amnistiar perquè té el seu “encaix natural” en la llei. En concret, el tribunal justifica la seva decisió en l’apartat que detalla que queden amnistiades “les accions fetes durant les actuacions policials per dificultar o impedir els actes de responsabilitat penal o administrativa” en el marc del referèndum de l’1-O. A més, ha indicat que la conducta de l’agent no pot ser qualificada de “tortura o tracte degradant” i tampoc hi aprecia les motivacions descrites en l’article 2d de la llei, que fan referència a la impossibilitat d’amnistiar les accions relacionades amb motius racistes, creences de la víctima, entre altres.

En aquest sentit, les acusacions assenyalen en el seu escrit d’al·legacions que l’agent va propinar una puntada de peu als genitals de Sirvent, fet que li va provocar una aturada cardiorespiratòria amb diagnòstic de mort sobtada -tot i que se’l va poder reanimar- entre altres lesions. A conseqüència dels fets, va necessitar tractament mèdic i quirúrgic, sent necessaris 314 dies per estabilitzar-se completament, 17 dels quals va estar ingressat, i va quedar-li com a seqüela una insuficiència cardíaca. Sirvent va morir el 2010 per altres causes, però els seus familiars han mantingut la causa judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia