Política

colòmbia

Petro sanciona la llei que prohibeix les corrides de toros a Colòmbia

El president colombià ha ratificat aquest dilluns la que ja es coneix com a llei del ‘No més olé’

El president colombià, Gustavo Petro, ha sancionat aquest dilluns la llei ’No més olé’, que prohibeix les corrides de toros al país i que tindrà un període de transició de tres anys, per a dissenyar un programa de reconversió econòmica dels afectats, que començarà a regir en 2027.

Colòmbia estava en la llista de vuit països que permetien les corrides de toros com una activitat legal, al costat d’Espanya, Portugal, França, l’Equador, Mèxic, el Perú i Veneçuela, però ara passa a la dels que prohibeixen la tauromàquia.

“Aquest projecte ha tingut una sèrie d’enemics, de contradictors poderosos, molt poderosos, que han frenat el seu desenvolupament una vegada i una altra”, ha dit el cap d’Estat, antitaurí declarat, després de signar la llei en un acte que ha tingut lloc en la plaça de toros bogotana de La Santamaría, que serà transformada en un espai per a la cultura, l’art i els esports, entre altres.

La llei va ser aprovada el passat 28 de maig en la votació definitiva la Cambra de Representants per 93 vots a favor, després de 14 ajornaments. A més de les corrides de toros també han quedat prohibits el toreig a cavall, així com altres modalitats de corrides.

Petro ha dit que la llei és un pas més per a avançar en la defensa de la vida, una de les seves banderes de govern, que relaciona amb els canvis que s’han de donar als països per a fer-li front al canvi climàtic.

Petro ha explicat que la prohibició de les corrides de toros no serà immediata i ha recordat que hi ha una transició de tres anys per a implementar estratègies que permetin identificar al sector taurí i dissenyar un programa de reconversió econòmica per a les famílies que es guanyen la vida amb les activitats relacionades amb aquesta tradició.

De places de toros a escenaris culturals

Petro ha felicitat els diferents grups polítics i associacions defensores d’animals que van fer possible la llei que va posar fi al que en altres ocasions ha dit que és “un espectacle de mort”.

Quan va ser alcalde de Bogotà (2012-2015), Petro va prohibir l’ús de la plaça de toros La Santamaría per a corrides i sempre ha defensat la fi d’aquesta activitat.

Abans que se signés la llei antitaurina diversos grups musicals es van presentar en La Santamaría per a reafirmar que l’escenari es transformarà per a expressions artístiques.

Per part seva, l’actual alcalde de Bogotà, Carlos Fernando Galán, ha explicat que la seva administració iniciarà un procés de transformació de la plaça de toros.

Les corrides de toros, tradicionalment populars a Colòmbia, van anar perdent seguidors i en l’actualitat només n’hi ha en les places Cañaveralejo, de Cali i en la plaça de Toros de Manizales, ciutat que té l’afició més gran del país, així com en algunes places de província.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.