Política

política

El ninot de Junqueras penjat a Sant Vicenç el 2019 també va ser idea d’ERC

Tolo Moya diu que aquesta acció demostra com l’han utilitzat de cap de turc “per protegir altres persones que fa temps actuaven així”

El ninot amb la cara d’Oriol Junqueras penjat a Sant Vicenç dels Horts abans de les eleccions europees del 2019 també es va idear des de dins d’ERC. Segons ha avançat Rac1, l’acció de penjar aquesta falsa bandera en un pont de la localitat va tenir lloc el 24 de maig, tan sols dos dies abans de les eleccions al Parlament Europeu. El mateix Junqueras, encara des de la presó, va criticar l’acció del ninot, que tenia les sigles ’ERC’ pintades a la panxa, i un missatge en castellà on s’hi podia llegir “Junqueras podreix-te a la presó”. En declaracions al Món a RAC-1 Junqueres va dir: “Això no hauria de passar mai, però, és igual. Nosaltres som valents i amb nosaltres guanyarà el conjunt de la societat, fins i tot els que pengen ninots amb el meu nom, que segur que ningú no voldria que el seu fill veiés aquesta imatge.”

El líder d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, va compartir una foto del ninot a les xarxes: “Així s’ha despertat un dels carrers del poble d’Oriol Junqueras. Carrers pels quals passen cada dia els seus fills quan van a l’escola. Ho poso aquí perquè potser s’obliden d’explicar-t’ho, mentre que, si fossin altres, ho posarien fins i tot al teletext”.

L’exdirector de comunicació del partit investigat pel cas dels cartells contra els Maragall, Tolo Moya, ha escrit a la xarxa: “La meva relació amb ERC es va iniciar al juny del 2021. Això demostra, una vegada més, com ERC m’ha volgut utilitzar com a cap de turc des del primer dia per protegir altres persones que ja feia temps que actuaven així”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia