Política

política

En marxa la reunió entre Aragonès i Sánchez a Palau

El president espanyol ha arribat acompanyat dels ministres Bolaños, que es troba també amb Vilagrà, i Saiz, que rubricarà després el traspàs de l’ingrés mínim vital

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja està reunit a hores d’ara al Palau de la Generalitat amb el president del govern en funcions, Pere Aragonès. Sánchez ha arribat pocs minuts després del migdia a la plaça de Sant Jaume, acompanyat pel ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, i la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz. Han estat rebuts a l’entrada pel mateix Aragonès i la guàrdia d’honor dels Mossos d’Esquadra. A diferència d’altres vegades, poca expectació a la plaça, més enllà d’unes desenes de turistes i curiosos.

En paral·lel a la reunió entre presidents, també es troben la vicepresidenta en funcions, Laura Vilagrà, amb Bolaños. A més de l’escenificació que s’està avançant en les converses, la cimera, que pot suposar una empenta decisiva perquè ERC i PSC puguin tancar un preacord per a la investidura de Salvador Illa, ha de servir per veure fins a quin punt es pot avançar en el finançament singular que exigeixen els republicans, que passa perquè Catalunya pugui recaptar i gestionar tots els seus impostos. A més, es repassarà l’estat d’aplicació de la llei d’amnistia i altres carpetes pendents encara des de la investidura de Sánchez i fins i tot més enrere, com el traspàs de l’ingrés mínim vital, que de fet Saiz i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano rubricaran en un acte just acabada la reunió entre presidents, amb la presència de tots dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.