Política

El PSC alerta que el projecte del Nou Campus de Salut “no reuneix totes les garanties d’èxit”

El PSC-Girona pel Canvi ha expressat la seva preocupació pel projecte del nou Campus de Salut Josep Trueta. Segons la regidora del grup municipal, Bea Esporrín, el govern local està “jugant amb foc” amb el projecte presentat i ha demanat més garanties i seguretat jurídica. “L’objectiu que tots compartim és que el nou campus de salut Josep Trueta es comenci a construir com més aviat millor. Però el govern presenta un projecte que planteja molts dubtes i sense la seguretat i el consens necessaris perquè això pugui passar amb les majors garanties possibles”, ha declarat Esporrín.

D’aquesta manera, el PSC proposa que el nou Campus de Salut es construeixi davant l’Hospital Santa Caterina, per evitar afectacions a la zona natural i inundable de la riera Masrocs i a particulars als quals es vol compensar amb la pèrdua per part de l’Ajuntament de Girona d’una part del Parc Jordi Vilamitjana. En aquest sentit, la portaveu assenyala que “el govern té previst compensar les afectacions amb el terreny del Parc Jordi Vilamitjana de Santa Eugènia i Can Gibert i això no s’accepta per part de la majoria de gent del barri”. Segons el grup municipal, aquesta possibilitat tampoc no ha estat acceptada per diferents entitats i associacions de veïns, així que el PSC “no entén per quines raons el Trueta no se situa més a l’oest on únicament hi ha descampats d’un privat”. “Aquesta solució no afectaria una riera, no prendria espai verd als veïns de Girona i tindria molta més seguretat d’executar-se per agilitzar els tràmits amb la Generalitat de Catalunya. El criteri del govern de Girona preocupa molt a molta gent”, lamentat Esporrín.

Per tots aquests motius, el PSC ha presentat al·legacions a la Modificació Puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Girona referent al Nou Campus de Salut Josep Trueta. Entre les principals preocupacions es troben la pèrdua d’espais verds a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, la manca d’infraestructures públiques a la zona, l’impacte en projectes comunitaris com el parc Jordi Vilamitjana o l’impacte econòmic del projecte, entre d’altres.

Finalment, Esporrín conclou que des del PSC “demanem que l’Ajuntament revisi aquesta modificació i consideri alternatives que tinguin més seguretat per a Girona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia