Política

rússia

Detingut a Turquia el presumpte autor de l’atemptat amb bomba a Moscou

L’objectiu seria un coronel a càrrec d’un dels departaments de l’Estat Major de Rússia

Les autoritats turques han detingut aquest dimecres a la ciutat de Bodrum, en la costa occidental de Turquia, a un ciutadà rus sospitós de col·locar una bomba en un cotxe a Moscou aquest mateix matí i que va causar dos ferits, segons ha informat el ministre de l’Interior turc, Ali Yerlikaya, en xarxes socials.

Yerlikaya ha especificat que a les 10.30 hora local (07.30 GMT) d’avui, Interpol Rússia ha contactat a les autoritats turques per a informar de l’arribada a Bodrum del ciutadà rus Evgenii Serebriakov en un vol procedent de Moscou.

Turquia ha confirmat que el sospitós ha arribat al país per l’aeroport de Bodrum a les 09.40 hora local (06.40 GMT) i que fins a aquest moment no apareixia en les llistes de buscats d’Interpol ni en els registres nacionals.

Gràcies a una operació coordinada amb Interpol i a les informacions proporcionades per Rússia, la policia turca ha aconseguit detenir a Serebriakov, ha explicat el ministre.

En el seu missatge en xarxes socials, Yerlikaya ha publicat també un breu vídeo que mostra a agents de paisà disparant contra un cotxe de color blanc i després immobilitzant a un home a terra.

L’atemptat va tenir lloc aquesta matinada a Moscou, quan un home, al costat de la seva esposa, intentava asseure’s en el seu cotxe en un aparcament en el nord de la ciutat, i el vehicle va esclatar.

Tots dos van resultar ferits i van ser traslladats a l’hospital.

Les autoritats russes han informat que l’explosiu, amb una potència equivalent a uns 500 grams de TNT, havia estat col·locat prèviament sota el seient del conductor.

Encara que les víctimes no han estat identificades públicament, l’agència russa Interfax afirma que el propietari de l’automòbil és un coronel a càrrec d’un dels departaments de l’Estat Major de Rússia.

Segons algunes fonts, l’home hauria perdut les dues cames.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.