Política

Política

L’adeu de Manel Alcalà Bagué, batlle de Flaçà de 1991 a 1998

Durant la seva joventut va jugar com a migcampista amb el Girona FC i el CE Flaçà

Qui va ser batlle de Flaçà durant dues legislatures consecutives, Manel Alcalà Bagué va morir diumenge, dia 21, a l’edat de 83 anys. Dins del poble la gent el coneixia pel sobrenom d’en “Manel de la Cantina”, ja que durant molts anys va regentar el bar de l’estació de la RENFE, conegut popularment com la Cantina. De fet, aquesta feina la va heretar dels seus pares, que van ser els primers a regentar el negoci.

Natural del mateix municipi, la seva joventut la va passar jugant a futbol. Va ser migcampista del Flaçà que va arribar a la final de la Copa Catalunya contra el Barça i durant cinc temporades va jugar a tercera divisió amb el Girona FC. Quan va penjar les botes, es va incorporar a la junta directiva del Flaçà i va jugar amb l’equip dels veterans.

Va ser regidor de l’Ajuntament per primera vegada de 1974 a 1979. L’any 1987 va entrar novament consistori, aquest cop per fer de tinent d’alcalde d’en Josep Brugué dins la candidatura de CiU. Després de tota una legislatura al costat de Brugué, l’any 1991 va fer un pas endavant per encapçalar la llista. Van obtenir majoria absoluta i ell va esdevenir el nou batlle de Flaçà. Quatre anys després, es va repetir exactament el mateix fet. Durant aquests anys Alcalà va fer el camp de futbol; el nou poliesportiu; l’adequació del casal municipal per tal que s’hi poguessin celebrar actes; va organitzar per primera vegada la festa de la vellesa, per la gent gran; va reformar el cementiri municipal; va aconseguir per l’Ajuntament el local social i l’ermita de Sant Fermí de la colònia Torras; i va posar facilitats perquè l’empres Oxford no marxés del municipi, en un moment en què s’estaven plantejant ubicar-se al País Basc. Un any abans d’acabar el seu segon mandat, va dimitir per problemes personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia