Política

guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

Els aparells han caigut a territori romanès, prop de la desembocadura del Danubi a la mar Negra

Per tercera vegada des del mes d’octubre passat, drons llançats per Rússia contra la regió d’Odessa, en el sud d’Ucraïna, han traspassat aquest dijous la frontera amb Romania i han acabat caient en territori d’aquest estat membre de la Unió Europea i l’OTAN.

La primera informació d’aquesta nova violació del territori de l’Aliança Atlàntica la va donar el comandant de la Força Aèria ucraïnesa, Mikola Oleshchuk, en informar que tres dels 45 drons kamikazes iranians Shahed disparats anit per Rússia contra Odessa i altres regions ucraïneses van desaparèixer dels radars ucraïnesos en traspassar la frontera amb Romania.

Diverses hores després, el ministeri de Defensa romanès confirmava la troballa de restes de drons russos del tipus Guerán prop de la localitat de Plauru, en el districte romanès de Tulcea, separat de la regió ucraïnesa d’Odessa per l’últim tram del Danubi.

Plauru està situada en el delta d’aquest gran riu europeu que desemboca en la mar Negra.

Segons mitjans de Bucarest, l’arribada dels drons russos va fer sonar en els mòbils dels residents en el costat romanès de la frontera el senyal d’alerta que avisa de potencials perills.

Condemna romanesa

Igual que va passar en ocasions anteriors en què drons russos van caure en territori romanès, el govern de Bucarest no ha anunciat cap mesura concreta en resposta a aquesta violació del seu espai aeri i del seu territori.

“Nous atacs vils han estat perpetrats per Rússia contra infraestructures civils ucraïneses. S’han trobat fragments en territori romanès”, ha escrit a les xarxes socials la ministra romanesa d’Exteriors, Luminita Odobescu.

“Hem informat els nostres aliats i ens estem coordinant amb ells en aquesta qüestió”, ha afegit abans de condemnar “aquestes accions irresponsables” de Rússia.

L’OTAN encara no s’ha pronunciat.

Centenars d’ucraïnesos han tornat a demanar a les xarxes socials a l’Aliança i als seus estats membres amb frontera amb Ucraïna que protegeixin amb defenses aèries ubicades en el seu territori l’espai aeri ucraïnès fronterer per a evitar que més drons russos entrin en països de l’OTAN.

“Per desgràcia, i malgrat que tenen tot el dret legal a abatre aquests objectius, els països de l’OTAN no ho fan per por a una escalada”, ha dit a Efe l’expert militar d’Odessa Oleksandr Kovalenko.

“Al meu entendre és una demostració de feblesa i vacil·lació que Rússia continuarà explotant en el futur”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona