Política

unió europea

La CE dona un ultimàtum al Regne Unit perquè compleixi les lleis sobre circulació de ciutadans

El Regne Unit té ara dos mesos per a respondre i adoptar les mesures necessàries i el cas podria acabar al TJUE

La Comissió Europea (CE) ha donat aquest dijous un ultimàtum al Regne Unit perquè compleixi les lleis de la Unió Europea (UE) sobre la lliure circulació dels ciutadans dels Vint-i-set i dels membres de la seva família, en línia amb l’acord sobre la retirada britànica del club comunitari.

En concret, Brussel·les ha enviat a Londres un dictamen motivat, el segon pas en el procediment d’infracció comunitari i l’últim abans de portar el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Segons ha indicat la CE en un comunicat, “va haver-hi diverses deficiències en la implementació per part del Regne Unit del Tractat sobre el Funcionament de la UE, que continua afectant els ciutadans de la Unió Europea sota l’acord de retirada”.

Segons al·lega la CE, això afecta específicament al dret a circular i residir lliurement en el territori dels estats membres, a la llibertat de circulació dels treballadors, a la llibertat d’establiment, així com a la transposició de la directiva sobre lliure circulació de 2004.

En aquest context, el maig de 2020 la Comissió va obrir el procediment d’infracció mitjançant l’enviament d’una carta d’emplaçament al Regne Unit.

Després de la resposta de Londres, l’Executiu comunitari va concloure que diversos aspectes continuaven sense abordar-se, en particular, elements referents als ciutadans de la UE o els seus familiars que exerceixen els drets a la lliure circulació i que haurien de ser beneficiaris de l’acord de retirada.

El Regne Unit té ara dos mesos per a respondre i adoptar les mesures necessàries. Si no ho fa, Brussel·les pot decidir enviar el cas al TJUE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.