Política

regne unit

El govern desvelarà un forat de 20.000 milions de lliures en els comptes públics

El ‘Financial Times’ avança que l’executiu laborista anunciarà dilluns els resultats d’una auditoria que revela “el fracàs” de la gestió dels conservadors

La nova ministra britànica d’Economia, la laborista Rachel Reeves, revelarà un forat de prop de 20.000 milions de lliures (uns 23.700 milions d’euros) en els comptes públics, fet que podria obrir la porta a pujades d’impostos, segons ha informat aquest divendres el diari econòmic Financial Times (FT) i ha recollit Efe, Reeves anunciarà aquest dilluns els resultats d’una auditoria dels plans de finançament de governs conservadors anteriors, que posarà de manifest el que l’executiu qualifica de “fracàs” en la seva gestió de l’erari públic.

Segons el FT, la xifra de 20.000 milions de lliures, que podria encara ser revisada a l’alça, és producte de la diferència entre els ingressos i els diners compromesos per a àrees com els sous del sector públic. “Això comença a destapar el que van fer exactament. Dilluns, els ciutadans britànics, per fi veuran la veritable escala del mal que els conservadors han fet a les finances públiques”, va dir una font laborista al diari.

Segons el parer d’aquesta font, que no va ser identificada, els governs tories “van gastar els diners del contribuent sense fre perquè sabien que un altre hauria de pagar la factura”, per la qual cosa ara els laboristes han d’“arreglar les bases de l’economia”.

Reeves revelarà quan presenta la pròxima revisió del pressupost en un discurs al Parlament dilluns quan torni de participar en el G20 de Finances de Rio de Janeiro.

Les pressions sobre les arques públiques arriben especialment des de la Sanitat (NHS) i des dels salaris del sector públic, després que un organisme independent proposés una pujada del 5,5% per al NHS i els treballadors de l’educació.

El primer ministre, Keir Starmer, ja ha avisat aquesta setmana que caldrà fer ajustos fiscals en reconèixer que el seu govern afronta “una crisi més severa del que pensàvem” mentre revisa els comptes. L’oposició considera que el nou executiu laborista està preparant el terreny per anunciar pujades d’impostos en la revisió del pressupost que s’espera la pròxima tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Els Obama donen suport a la candidatura presidencial de Harris

barcelona
estats units

Harris diu a Netanyahu que és l’hora d’un alto el foc a Gaza

barcelona
regne unit

El govern desvelarà un forat de 20.000 milions de lliures en els comptes públics

barcelona
política

ERC cedeix temporalment un diputat a la CUP per poder formar grup propi al Parlament

barcelona
POLÍTICA

El vot de l’alcalde salva la moció d’homenatge a Montserrat Candini

Calella
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona