Política

estats units

Harris diu a Netanyahu que és l’hora d’un alto el foc a Gaza

La vicepresidenta nord-americana exhibeix un to més empàtic amb el patiment dels palestins que Biden

La vicepresidenta dels Estats Units i virtual candidata demòcrata a la presidència, Kamala Harris, va reclamar dijous després de reunir-se amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que ja és l’hora de posar fi a la guerra de Gaza amb un acord d’alto-el-foc i alliberament d’ostatges. “Acabo de dir-li al primer ministre Netanyahu que és hora que es tanqui l’acord. Així que a tots els que han estat demanant un alto el foc i anhelen la pau, els veig i els escolto. Fem l’acord per aconseguir un alto el foc i posar fi a la guerra”, va declarar Harris, segons va informar Efe.

La vicepresidenta s’havia fotografiat prèviament amb Netanyahu, però va comparèixer sola, amb un missatge que es va apartar lleument de la línia del president, Joe Biden, amb una més empatia cap al patiment dels palestins. “He expressat al primer ministre la meva gran preocupació per l’escala de patiment humà a Gaza, incloent-hi la mort de massa civils innocents”, va dir la vicepresidenta. Harris va lamentar “el que ha passat a Gaza en aquests últims nou mesos” amb les “imatges de nens morts i persones desesperades que fugen, algunes per segona, tercera o quarta vegada” i va dir que no es pot “mirar a una altra banda davant aquestes tragèdies”.

Harris també va tenir paraules de solidaritat amb els ostatges israelians en mans de Hamàs, i, especialment, els que també tenen nacionalitat nord-americana, a qui va citar un a un pel seu nom. L’aspirant demòcrata a la Casa Blanca va demanar, a més, fer un esforç per entendre que el conflicte de Gaza no és binari (de bons i dolents) i que cal “entendre la complexitat i els matisos de la història de la regió”, i per això va cridar a “condemnar l’antisemitisme, la islamofòbia i tot tipus de crim d’odi”.

Dins dels senyals que ha deixat Harris d’un nou to cap a Israel, dimecres va ser la gran absent (com a presidenta del Senat estava convidada) en el discurs que Netanyahu va fer davant el Congrés dels Estats Units, on va defensar mantenir la seva guerra contra Hamàs fins a la “victòria final”.

Netanyahu, poc abans de reunir-se amb Harris, ho va fer amb el president Joe Biden al Despatx Oval de la Casa Blanca i després tots dos líders es van trobar amb familiars d’ostatges que romanen segrestats per Hamàs a Gaza.

Segons ha fet saber el govern dels EUA, l’objectiu principal de Biden és pressionar Netanyahu per tancar dins de les pròximes setmanes un acord amb Hamàs que permeti una treva a Gaza i l’alliberament dels ostatges, objectiu que també va reiterar Harris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Els Obama donen suport a la candidatura presidencial de Harris

barcelona
estats units

Harris diu a Netanyahu que és l’hora d’un alto el foc a Gaza

barcelona
regne unit

El govern desvelarà un forat de 20.000 milions de lliures en els comptes públics

barcelona
política

ERC cedeix temporalment un diputat a la CUP per poder formar grup propi al Parlament

barcelona
POLÍTICA

El vot de l’alcalde salva la moció d’homenatge a Montserrat Candini

Calella
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona