Política

Política

Trias s’acomiada de l’Ajuntament amb agraïments: “No us diré que us bombin”

“Avui m’acomiado d’aquest consistori, tot i que si he de dir la veritat, no me’n pensava anar ara, me’n pensava anar d’aquí a tres anys, després de ser alcalde, però això no ha estat així. Aliances estranyes i coses difícils que encara avui se’m fan difícils d’entendre em fan dubtar de la política, però avui no serà un dia de retrets, no us diré que us bombin. Avui el que vull és donar les gràcies.” Amb aquestes paraules, Xavier Trias s’ha acomiadat aquest divendres de l’Ajuntament de Barcelona i de la política activa, tal com va anunciar que faria en el darrer ple abans de les vacances.

Ja quan era candidat de Trias per Barcelona va avançar que si no aconseguia tornar a l’alcaldia se’n tornaria cap a casa. Ha passat més d’un any des que el PSC, els comuns i el PP li van barrar el pas tot i haver guanyat les eleccions municipals. Va ser aleshores quan va pronunciar el famós “que us bombin”.

D’aleshores ençà, tot i que l’adeu estava anunciat, va explorar un acord polític de govern amb el socialista Jaume Collboni que no va arribar a fructificar. “Molta gent encara em demana que no me’n vagi. I tant, que me’n vaig. No té sentit la meva continuïtat, té tota la lògica que marxi. No s’ha volgut la nostra col·laboració dins el govern, ho he intentat de totes les maneres. Això no seria així si hagués decidit ser el candidat el 2027, però fa temps que vaig decidir que no seria Joe Biden. Toca fer un pas al costat i donar pas a nous lideratges dins de Junts per Catalunya”, ha explicat Trias, acompanyat de la plana major del partit i del president del Parlament, Josep Rull. Jordi Martí Galbis es queda com a president i Neus Munté com a portaveu. “M’hauria agradat poder rebre el president Puigdemont”, ha lamentat.

Trias ha tingut un record per Jordi Portabella, Ernest Maragall, Joan Clos, Jordi Hereu, Imma Mayol, Xavier Casas o Pepe Cuervo. Per a l’alcalde actual també ha tingut paraules d’agraïment: “Vull donar les gràcies a Jaume Collboni, que s’ha quedat amb l’Ajuntament, però en política hi ha una cosa que hem de cultivar, que són les formes.” “M’està passant una cosa, que comença a ser perillosa, que és que inclús començo a tenir simpatia i afecte per la senyora Colau”, va afegir-hi.

Fa més de vint anys que va entrar a l’Ajuntament. Va començar en política com a conseller de Sanitat i Seguretat Social i de la Presidència en temps del president Jordi Pujol. També va passar per la política espanyola al Congrés amb CiU. El 2011 va trencar amb 32 anys d’alcaldies socialistes a Barcelona. En el seu mandat va impulsar la reforma de la Diagonal i l’enderroc de l’anella de les Glòries. Les clavegueres de l’Estat li van atribuir un suposat compte corrent a l’estranger que va resultar ser fals. És la segona vegada que plega de la política. El 2019 ja va dir adeu. Ara, a punt de fer 78 anys, torna a plegar: “I els hi juro que aquesta sí que és definitiva.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El jutge nega Sánchez la declaració per escrit al cas que afecta la dona

barcelona
estats unit

Trump descarta un debat amb Harris fins que no sigui la candidata oficial

barcelona
Política

Mor Joan Roca, exbatlle de Mollerussa

europa

Itàlia, primer país del G7 a nomenar de nou ambaixador a Síria

barcelona
Política

Trias s’acomiada de l’Ajuntament amb agraïments: “No us diré que us bombin”

Barcelona

L’Ajuntament reforçarà educació, llengua i la gestió de residus

GIRONA
política

Compte enrere per a la primera gran decisió d’ERC

barcelona
política

Tardà i altres dirigents demanen un consell nacional d’ERC per l’afer Maragall

barcelona
tribunals

El Suprem també qüestiona la constitucionalitat de l’amnistia per a Serracant

barcelona