Política

europa

Itàlia, primer país del G7 a nomenar de nou ambaixador a Síria

L’objectiu és “no deixar el monopoli de la situació als russos”

Itàlia ha nomenat nou ambaixador a Síria per a “posar el focus” i “no deixar el monopoli” de la situació d’aquest país àrab a Rússia, ha informat aquest divendres el ministre d’Exteriors italià, Antonio Tajani.

“En l’últim Consell de Ministres nomenem un ambaixador a Síria”, ha assegurat Tajani en una audiència en el Parlament italià, segons han informat mitjans locals.

Amb aquest pas, Itàlia es converteix en el primer país del G7 a restituir el seu ambaixador a Damasc, on governa el president Baixar al-Àssad, que després d’una llarga guerra que va esclatar en 2011, va anar reprenent el control de Síria amb suport de països com Rússia i l’Iran.

Segons ha matisat Tajani, l’Ambaixada italiana en la capital siriana “mai es va tancar”, però només l’encarregat de negocis present a Líban “anava de tant en tant”.

Davant això, “amb el nomenament (d’ambaixador) volem donar un senyal, també als nostres amics europeus, per a una major atenció” sobre Síria, ha remarcat Tajani.

En la seva opinió, “cal entendre què fer per a no deixar el monopoli de la situació als russos i a uns altres”. “Nosaltres hem posat un tema sobre la taula que no pot ser infravalorat”, ha agregat el titular d’Exteriors d’Itàlia, país que també ostenta aquest 2024 la presidència de torn del G7.

En 2012 Itàlia va retirar al seu màxim representant diplomàtic de la capital siriana i va suspendre la seva activitat diplomàtica al país pel que va qualificar de “violència inacceptable” del govern de Baixar al-Àssad contra la ciutadania siriana en les protestes contra el règim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia