Política

estats unit

L’entorn de Trump descarta un debat amb Harris fins que no sigui la candidata oficial

El portaveu de la campanya de Trump al·lega que els demòcrates podrien canviar de candidat

La campanya de l’expresident dels Estats Units i candidat republicà, Donald Trump, ha descartat aquest divendres negociar la celebració d’un debat electoral amb la vicepresidenta, Kamala Harris, mentre no sigui nominada oficialment com la candidata del Partit Demòcrata.

“Donat el continu caos polític que envolta al corrupte Joe Biden i al Partit Demòcrata, no es pot afinar els detalls del debat de les eleccions generals fins que els demòcrates elegeixin formalment al seu candidat”, ha dit en un comunicat Steven Cheung, portaveu de la campanya de Trump.

Segons Cheung, seria “inapropiat programar coses amb Harris perquè els demòcrates molt bé podrien canviar d’opinió” sobre la seva candidatura.

La vicepresidenta va reptar aquest dijous al republicà a debatre el pròxim 10 de setembre, data en la qual estava programat el segon cara a cara entre Trump i el president, Joe Biden, abans que aquest renunciés a presentar-se a la reelecció.

Harris és l’única que s’ha proposat per a succeir a Biden com a candidata demòcrata i ja té assegurat el suport d’un nombre suficient de delegats del partit per a ser nominada en la Convenció Nacional Demòcrata d’agost.

Biden va tirar la tovallola diumenge passat després de setmanes de crítiques internes en el seu propi partit pel seu desastrós paper en el debat amb Trump del passat 27 de juny.

En aquella ocasió, tant Biden com Trump van accedir a debatre a pesar que cap dels dos havia estat oficialitzat com a candidat dels seus respectius partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.