Política

guerra a gaza

Trump es reuneix amb Netanyahu en la seva residència de Mar-a-Lago

Tots dos han mostrat cordialitat a la trobada, tot i que l’expresident li va dir dijous que havia de posar fi a la guerra

El candidat presidencial republicà Donald Trump ha rebut aquest divendres a la seva casa vacacional de Mar-a-Lago (Florida) al primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, un dia després que el líder israelià es reunís per separat amb el president dels EUA, Joe Biden, i la vicepresidenta, Kamala Harris, a la Casa Blanca.

Trump ha rebut amb gest de proximitat al cap de Govern israelià a la porta de la seva mansió i tots dos es van saludar donant-se la mà amb fermesa, per a després passar a l’interior, segons s’observa en un vídeo publicat en xarxes socials per membres de la campanya de l’expresident.

Després de la rebuda al primer ministre israelià i a l’esposa d’aquest, Sara Netanyahu, tots dos van ingressar a l’interior de la mansió per a sostenir una reunió que es preveu transcorri a porta tancada i que pot durar entre dues i tres hores.

Netanyahu va viatjar aquesta setmana a Washington per a dirigir-se al Congrés i instar els funcionaris electes que continuïn el suport dels Estats Units a Israel en la seva guerra contra Hamàs a Gaza.

Després d’arribar a l’aeroport de Fort Lauderdale, el mandatari israelià va arribar al voltant del migdia a Mar-a-Lago, els voltants del qual van començar el dia avui amb un fort dispositiu policial i tancades al trànsit els carrers que donen a la residència de l’expresident.

Prop de mig centenar de manifestants propalestins es van concentrar en Southern Boulevard, el pont que condueix a l’illa de Palm Beach, on se situa la mansió i club social de Trump en el sud de Florida.

No obstant això, la Policia del comtat de Palm Beach ha assenyalat que havien disposat d’espai a banda i banda de la carretera perquè la gent saludés o es manifestés en contra o a favor.

Davant les preocupacions entorn de la seguretat, especialment després del recent intent d’assassinat de l’expresident Trump, l’agutzil Ric Bradshaw ha assenyalat que la seva dependència porta quatre anys d’entrenament per a brindar-li protecció a l’exmandatari i que mai han tingut cap error.

Trump va dir el dijous al programa de televisió ‘Fox & Friends’ que Netanyahu va ser “molt amable” amb ell en el seu discurs davant el Congrés estatunidenc, i va expressar el seu agraïment pel fet que el líder israelià vingués a visitar-lo.

Però, en el citat programa, Trump també va advertir a Netanyahu que necessita posar fi a la guerra, i aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Trump es reuneix amb Netanyahu en la seva residència de Mar-a-Lago

barcelona
estat espanyol

El jutge nega Sánchez la declaració per escrit al cas que afecta la dona

barcelona
estats unit

Trump descarta un debat amb Harris fins que no sigui la candidata oficial

barcelona
Política

Mor Joan Roca, exbatlle de Mollerussa

europa

Itàlia, primer país del G7 a nomenar de nou ambaixador a Síria

barcelona
Política

Trias s’acomiada de l’Ajuntament amb agraïments: “No us diré que us bombin”

Barcelona

L’Ajuntament reforçarà educació, llengua i la gestió de residus

GIRONA
política

Compte enrere per a la primera gran decisió d’ERC

barcelona
política

Tardà i altres dirigents demanen un consell nacional d’ERC per l’afer Maragall

barcelona