Política

pròxim orient

Almenys onze morts en un atac als Alts del Golan, ocupats per Israel

El govern israelià acusa de l’acció Hezbol·là, que nega tenir-hi res a veure

Almenys onze persones, la majoria nens i adolescents, han mort aquest dissabte i desenes han resultat ferides després de la caiguda d’un projectil disparat des del Líban contra la ciutat de Majdal Shams, als Alts del Golan ocupats per Israel, segons ha confirmat a Efe el servei d’emergència israeliana Magen David Amon (MDA).

L’atac, que ha impactat a un camp de futbol, s’ha produït hores després que un bombardeig aeri israelià al sud del Líban matés tres membres de Hezbol·là, que ha negat estar al darrere de l’atac de Majdal Shams

Diversos equips del servei d’emergència MDA, ambulàncies i helicòpters d’evacuació mèdica s’han desplaçat ràpidament al lloc dels fets per atendre les víctimes. Les alarmes antiaèries han continuat sonant mentre els equips d’emergència israelians atenien els ferits.

Segons el diari israelià The Times of Israel, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha convocat una reunió de seguretat als Estats Units després d’aquest atac. El ministre d’Exteriors, Israel Katz, per la seva part, no ha dubtat a acusar Hezbol·là de l’atac. “No hi ha dubte que Hezbol·là ha creuat totes les línies vermelles”, ha advertir el ministre en una entrevista amb la televisió israeliana Canal 12. “Ens enfrontem a una guerra total”, ha afegit.

Hezbol·là ha reivindicat el llançament de desenes projectils contra una base militar als Alts del Golan, però ha negat estar al darrere d’aquest atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia