Política

pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

L’exèrcit israelià respon a l’atac als Alts del Golan, ocupats per l’Estat jueu, que va fer dotze morts i el grup xiïta nega haver llançat

L’exèrcit israelià ha bombardejat aquesta matinada posicions del grup xiïta Hezbol·là al sud i l’est del Líban que han causat un nombre indeterminat de ferits i destrosses, en una acció feta l’endemà que Israel acusés aquesta formació d’haver llançat un coet que va matar dotze persones en un camp de futbol als Alts del Golan, ocupats per l’Estat jueu.

L’Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN), citada per Efe, ha explicat que avions de combat d’Israel han bombardejat els afores de les localitats d’Al Abasiya, Tyer Degui i Tora, totes tres al districte de Tir, al sud del Líban, sense que hi hagi hagut víctimes. Un altre atac aeri ha tingut com a objectiu un habitatge del municipi de Burj al Shamaly, situat a la mateixa zona, i on “es van registrar importants danys materials i ferits entre els veïns”.

L’ANN ha assenyalat que aquests atacs també han provocat danys a “la infraestructura i els habitatges del lloc atacat”, i ha afegit que un altre bombardeig contra la localitat meridional de Ter Harfa ha deixat “importants danys a les propietats i terres de cultiu”. A més, un dron israelià ha disparat dos míssils contra un habitatge als afores de la localitat de Tasca, a la zona oriental libanesa de la Vall de la Bekaa, on s’hi han produït només danys materials.

L’exèrcit d’Israel ha anunciat que durant la nit ha bombardejat de manera simultània set zones de l’interior i del sud del Líban, uns atacs efectuats després d’acusar Hezbol·là d’haver matat dotze persones –entre les quals almenys onze nens i adolescents– en un camp de futbol de la ciutat drusa de Majdal Shams, als Alts del Golan ocupats.

En una visita al camp de futbol de Majdal Shams, el cap de l’Estat Major israelià, Herzi Halevi, ha dit que l’exèrcit està augmentant la seva preparació “per a la pròxima etapa a la lluita al nord”, en referència a l’escalada bèl·lica que Israel i Hezbol·là protagonitzen des del 8 d’octubre passat i que es concentra principalment a la frontera comuna. “Quan calgui, actuarem amb fermesa. El nostre deure és retornar els habitants del nord sans i estalvis a les seves llars, a Galilea i als Alts del Golan. És el nostre total compromís”, ha afegit.

Israel defensa que el coet que va impactar al camp de futbol era un Falaq 1, de fabricació iraniana i amb 53 quilos de càrrega explosiva que forma part de l’arsenal de Hezbol·là, tot i que el grup armat, que té el suport de l’Iran, va desmentir dissabte de manera categòrica la seva vinculació amb l’atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.