Política

àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

Els tres països es proposen fer front a l’amenaça de Corea del Nord i a l’acord entre Pyongyang i Moscou

Els ministres de Defensa del Japó, Corea del Sud i els EUA han signat aquest diumenge un memoràndum per institucionalitzar la seva aliança trilateral en matèria de seguretat en un moment marcat pels avenços armamentístics de Corea del Nord i la puixança militar de la Xina a la regió, segons ha informat Efe.

Després de la reunió celebrada a Tòquio entre els tres titulars de Defensa, Minoru Kihara, Shin Won-sik i Lloyd Austin, el ministre nipó ha explicat a mitjans locals que en el document signat s’ha acordat, entre altres coses, celebrar –per torns en cadascun dels països– de manera anual una trobada a tres bandes com la d’aquest diumenge i compartir informació sobre el programa nord-coreà d’armes de destrucció massiva. La propera reunió dels màxims responsables de Defensa dels tres països es farà a Seül l’any vinent.

Kihara, en declaracions que recull l’agència Kyodo, també ha assenyalat que durant la reunió els tres països han expressat la seva “greu preocupació” per l’acostament entre Corea del Nord i Rússia. El juny passat, el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president rus, Vladímir Putin, van signar un acord d’associació estratègica que inclou una clàusula per la qual tots dos països es comprometen a donar-se assistència militar si un dels dues resulta atacat. Aquest acord entre Pyonyang i Moscou consolida una relació que des de l’any passat comporta l’enviament regular de contenidors amb armament nord-coreà a Rússia per al seu ús en el front a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia