Política

política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

“És capaç de qualsevol cosa per tal de seguir en el govern i el següent serà el referèndum”, denuncia la vicesecretària d’organització territorial del PP

El populars ataquen l’executiu per “perdre votacions i no ser capaç ni de presentar els pressupostos”

“Hi ha govern per a estona i molta legislatura per endavant”, rebat el PSOE

El finançament singular per a Catalunya continua despertant urticària a les files del PP fins i tot abans de concretar-se. La vicesecretària d’organització territorial del PP, María del Carmen Fúnez, ha elevat el to avui des de Ciudad Real contra Pedro Sánchez arran de la seva última visita de dimecres al Palau de la Generalitat per reunir-se amb el president Pere Aragonès. “Sánchez hi va anar a acabar de comprar la butaca de Salvador Illa amb la independència fiscal de Catalunya”, ha etzibat Fúnez en un acte amb la diàspora veneçolana.

La ressaca al Congrés en forma de derrotes parlamentàries del govern de coalició del PSOE i Sumar en els objectius d’estabilitat pressupostària i en la reforma de la llei d’estrangeria pel vot en contra del PP, Vox i Junts ha encoratjat el partit liderat per Alberto Núñez Feijóo, que olora una inestabilitat encara més profunda quan només es compleix el primer aniversari de les eleccions del 23 de juliol. Per la vicesecretària d’organització territorial del PP, Sánchez i la seva coalició “perden repetides votacions al Congrés, generant una situació de desgovern”. “No és capaç de presentar una proposta de pressupostos generals de l’estat, dur a terme reformes legislatives ni donar resposta als problemes dels espanyols”, destaca Fúnez. En contrast amb les derrotes al Congrés, la dirigent del PP denuncia que el president espanyol visiti Aragonès a Barcelona perquè “és capaç de qualsevol cosa per seguir al govern” i això inclou “comprar butaques”, en al·lusió a la investidura d’Illa gràcies a un acord que ultimen el PSC i ERC. “I el següent serà el referèndum. Sánchez s’empassa la independència fiscal i s’empassarà el referèndum”, ha pronosticat Fúnez.

“Molta legislatura”

En nom del PSOE, la portaveu de l’executiva Esther Peña rebat els auguris de caducitat evocats pel PP. “Hi ha govern per a estona i molta legislatura per endavant”, adverteix Peña al PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]