Política

Política

Boye, sobre l’arrest de Puigdemont: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

Puigdemont: “En les democràcies de debò, l’obligació democràtica preval per damunt de la devoció patriòtica”

L’endemà que el 130è president de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, s’hagi confirmat la seva intenció de tornar de l’exili el dia que se celebri el ple d’investidura al Parlament, el seu advocat, Gonzalo Boye, ha donat per fet la seva detenció i ha assegurat que entre els “patriotes espanyols” hi ha “cops de colze” per veure qui deté l’expresident quan torni a Catalunya. En una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Boye ha donat per fet l’arrest, però ha remarcat que l’ordre de detenció “no té mandat legal” i que si s’executa es farà desobeint una llei en vigor, la de l’amnistia. Passi el que passi, l’advocat de Puigdemont ha assegurat que estan preparat “per tots els escenaris imaginables” i ha avisat que una detenció dins del Parlament seria “molt greu” i un “atemptat més a la democràcia”.

Per la seva banda, el president Puigdemont ha recordat en un missatge a la xarxa social X que aquest diumenge fa sis anys del seu retorn a Waterloo després d’haver passat quatre mesos a Alemanya, on va ser detingut i empresonat durant dotze dies. Aquesta efemèride li ha permès comparar la justícia espanyola amb l’alemanya i constatar que “en les democràcies de debò, l’obligació democràtica preval per damunt de la devoció patriòtica”. Segons Puigdemont, l’experiència alemanya li va servir per comprovar com funciona “en termes d’organització judicial un estat federal de veritat, no aquesta broma que és la cantarella de “l’estat més descentralitzat d’Europa” que de tant en tant hem d’escoltar quan els sembla que demanem massa”. “Tranquil·litza molt saber que la decisió que et concerneix no la prendrà un jutge que odia tot el que representes, sinó que aplicarà la llei, sense interpretacions enrevessades per fer-te pagar, com sigui, el càstig que es mor de ganes d’aplicar-te”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia