Política

guerra a europa

La intel·ligència militar ucraïnesa tomba la pàgina web del Banc Central de Rússia

Fonts del Servei d’Intel·ligència d’Ucraïna han confirmat l’atac

Un atac informàtic de la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR) ha deixat aquest dilluns sense servei a la web del Banc Central de Rússia, segons han declarat fonts d’aquesta estructura d’espionatge de Kíiv a mitjans ucraïnesos i ha pogut constatar Efe.

L’atac forma part d’una campanya d’accions cibernètiques hostils per part d’Ucraïna que va començar el passat 23 de juliol i que ja ha afectat diversos bancs russos o que operen a Rússia com Gazprombank, VTB, Raiffeisen Bank o Alfa Bank.

Els clients d’algunes d’aquestes entitats segueixen sense tenir accés a tots els serveis de les seves entitats.

Els ‘hackers’ ucraïnesos també han atacat sistemes d’inversió en borsa, caixers automàtics, xarxes socials i de comunicació russa, proveïdors d’internet i sistemes de pagament digital, segons les fonts del GUR.

Els atacs cibernètics són un component important en la guerra que lliuren Ucraïna i Rússia. Tots dos bàndols duen a terme accions d’aquest tipus contra els sectors públics i privats de l’enemic a través de les seves estructures estatals o recorrent a pirates informàtics sense afiliació amb l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia