Política

estat francès

El govern apunta a extremistes d’ultraesquerra en el sabotatge als trens

De moment, la Fiscalia Nacional Antiterrorista no ha assumit la investigació que continua en mans de la fiscalia de París

El ministre francès de l’Interior, Gérald Darmanin, ha explicat aquest dilluns que hi ha elements que apunten a la possibilitat que darrere del sabotatge que van sofrir el divendres tres dels grans corredors ferroviaris estiguin sectors d’ultraesquerra.

En una entrevista a la televisió pública France 2, Darmanin ha explicat que s’havien identificat “un cert nombre de perfils de persones que haurien pogut cometre els atacs”, que es van produir en llocs “molt precisos” per a paralitzar el funcionament dels TGV. Aquest tipus de sabotatge, ha afegit el ministre, “és el mode tradicional d’acció de la ultraesquerra”.

Precisament, aquest diumenge, va ser detingut prop de la ciutat de Rouen (nord-oest) un home conegut per formar part de la ultraesquerra i amb antecedents per intrusions a instal·lacions ferroviàries, encara que ara com ara res indica que tingui relació amb els sabotatges el divendres passat en l’alta velocitat.

Preguntat sobre si es va tractar d’un acte terrorista, Darmanin ha recordat que la instància competent per a donar-li aquesta categoria és la Fiscalia Nacional Antiterrorista (PNAT), que de moment no ha decidit assumir la investigació, que està en mans de la Fiscalia de París.

Els actes de sabotatge contra les infraestructures de transport van ocórrer divendres passat de matinada, poques hores abans de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de París. La circulació dels trens d’alta velocitat (TGV) a França ha tornat aquest dilluns a la normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Crits i amenaces de famílies de Germans Sàbat al ple per l'escola bressol

girona
política

ERC avala el preacord per investir Illa que inclou recaptar tots els impostos

barcelona
regne unit

Sis candidats opten a succeir a Sunak al capdavant dels 'tories'

barcelona
guerra a europa

Rússia pren Vovche en el seu avanç a la regió ucraïnesa de Donetsk

barcelona
política

Màxima expectació i discreció, al PSC

barcelona
estats units

Joe Biden vol canviar el Suprem perquè cap president estigui fora de la llei

barcelona
estat francès

El govern apunta a extremistes d’ultraesquerra en el sabotatge als trens

barcelona
guerra a europa

La intel·ligència militar ucraïnesa tomba la pàgina web del Banc Central de Rússia

barcelona
regne Unit

El ‘forat fiscal’ del Regne Unit supera els 26.700 milions d’euros

barcelona