Política

política

El PSOE es compromet a impulsar l’acord entre ERC i el PSC

Els socialistes l’incorporaran a la taula amb mediador internacional que mantenen amb els republicans

Com al PSC, al PSOE s’imposa la prudència davant del preacord tancat entre els socialistes catalans i ERC que facilitaria la investidura de Salvador Illa. Tot i la discreció, la Comissió Executiva Federal del PSOE ha aprovat aquest dimarts una resolució que avala el preacord i es compromet a “impulsar-lo i fer-lo efectiu”. Segons indica la cúpula socialista, ajudaran a tirar endavant el pacte en aquells punts on la seva materialització depengui de les institucions de caràcter estatal en què aquest partit té representació. Els de Pedro Sánchez també es comprometen a incorporar aquest preacord a l’espai de negociació que mantenen amb ERC i que compta amb un mecanisme internacional “d’acompanyament, verificació i seguiment”.

Més entusiasta s’ha mostrat la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, que considera que el preacord entre els republicans i els socialistes catalans suposa “el triomf de la bona política”. “Tota la nostra satisfacció per aquest important pas. Els ciutadans ens demanen diàleg, acord, negociació i que siguem capaços de trobar-nos amb els que pensen diferent”, ha dit Alegría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Amb tot, ha destacat que cal ser “profundament respectuosos” amb els processos interns que s’ha donat cada formació per ratificar l’acord, que encara no és ferm. En el cas d’ERC, la militància està cridada a pronunciar-se en una consulta que acabarà divendres.

“Espanya avui és molt més pròspera i està molt més unida que quan vam arribar al govern. Avui, el 2024, Espanya és més pròspera i està més unida que l’any 2017”, ha insistit la també ministra d’Educació davant la premsa. A parer seu, això és fruit de l’aposta del govern de Pedro Sánchez pel diàleg i la negociació amb Catalunya.

En aquest sentit, Alegria ha dit que la millora de la situació territorial no s’ha generat de forma “espontània” sinó arran de l’esforç de tot el govern espanyol. D’altra banda, ha criticat la falta de cooperació del PP en aquest procés de retrobament i ha acusat la principal formació de l’oposició d’actuar com el partit “del no-res”, les mentides i la desavinença.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia