Política

unió europea

Brussel·les vol aclariments d’Hongria pels visats a ciutadans russos

El govern de Viktor Orbán dona facilitats per a l’obtenció dels permisos de treball a persones originàries de Rússia

La Comissió Europea vol que Hongria li aclareixi l’abast del sistema que aplica per a l’expedició ràpida de visats, entre altres a ciutadans de nacionalitat russa, amb la finalitat de determinar si respecta les normes de la Unió Europea, segons ha explicat aquest dimarts la portaveu comunitària d’Interior, Anitta Hipper.

“La Comissió estarà en contacte amb les autoritats hongareses (...) per a aclarir l’abast de l’esquema” i veure si està en línia amb la legislació europea, va dir la portaveu en la roda de premsa diària d’aquesta institució.

La mateixa portaveu ha recordat a més la posició de Brussel·les sobre Rússia, país al qual considera “una amenaça per a la seguretat de la UE”.

Els instruments de què disposa la UE han de garantir la seguretat i tenir en compte a tota l’àrea de lliure circulació Schengen “en conjunt”, ha afegit. Hipper ha assenyalat que Hongria està obligada a comprovar si es donen totes les condicions d’entrada a Schengen, establertes en el Codi de fronteres que regula aquest espai. Això inclou, segons ha indicat, no sols estar en possessió d’un visat o un permís de residència vàlid, sinó també l’absència d’una alerta en el sistema de Schengen, alguna cosa que motivaria el rebuig de l’entrada de la persona afectada.

Hongria va publicar el passat 8 de juliol en la seva Gaseta Oficial una llista amb el conjunt de nacions incloses en el seu sistema d’expedició ràpida de visats de treball, al qual fins llavors només podien optar els ciutadans de Sèrbia i Ucraïna.

A partir d’aquest moment, també els ciutadans de Rússia, Bielorússia, Moldàvia, Montenegro, Bòsnia i Macedònia del Nord poden sol·licitar aquest visat de treball simplificat –la concessió del qual és més ràpida–, destinat a ciutadans de tercers països que volen treballar a Hongria a llarg termini i del qual es poden beneficiar propietaris i directius d’empreses (o altres entitats jurídiques) amb activitat econòmica al país.

En l’actualitat, formen part de l’espai Schengen els següents països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, República Eslovaca, Romania, Suècia i Suïssa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.