Política

EUROPA

Lukaixenko indulta a l’alemany condemnat a pena de mort a Bielorússia

Rico Krieger havia estat condemnat a pena de mort per terrorisme, espionatge i altres càrrecs

El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha pres la decisió d’indultar al ciutadà alemany Rico Krieger, condemnat a mort a Bielorússia per terrorisme, segons ha informat l’agència estatal BELTA aquest dimarts.

Krieger havia sol·licitat l’indult al president, Aleksandr Lukaixenko, segons ha informat aquest dimarts el canal de Telegram de l’oficina de premsa del líder bielorús. “S’ha dirigit (al president) amb una sol·licitud d’indult”, assenyala el canal, que inclou una imatge d’una reunió entre Lukaixenko i els seus assessors per a abordar aquest assumpte.

Krieger, de 30 anys, va lamentar prèviament les seves accions en una entrevista difosa per la televisió estatal bielorussa la setmana passada. En aquesta mateixa entrevista, l’alemany, les declaracions del qual van ser gravades en una cel·la, va confiar a rebre el perdó de Lukaixenko, el país del qual és l’únic d’Europa on encara s’aplica la pena capital.

Krieger va assegurar que havia actuat per indicacions del servei de seguretat ucraïnès que li va ordenar fotografiar instal·lacions militars a Bielorússia i li va indicar el lloc on havia de deixar una motxilla que després va explotar sense causar víctimes. L’alemany va assegurar que se sent “totalment abandonat” pel govern alemany i els únics que lluiten per la seva vida i pressionen a Berlín perquè “d’algun pas” són els seus pares i la seva àvia.

Krieger, que va treballar per a la Creu Roja d’Alemanya, va ser capturat per combatre a Ucraïna com a part d’una agrupació de voluntaris –Regiment Kastus Kalinouski– considerada extremista a Bielorússia, principal aliat de la campanya militar russa al país veí. La pena d’execució per afusellament va ser dictada a la fi de juny passat, encara que el ministeri d’Exteriors bielorús va reconèixer al juliol que manté contactes amb el seu homòleg alemany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els comuns i el PSC ultimen un pacte per a la investidura d’Illa

barcelona
política

Junts, contra un preacord que “assumeix el marc polític del PSC”

barcelona
guerra a gaza

Israel bombardeja objectius a Beirut en resposta a l'atac al Golan

barcelona
EUROPA

Lukaixenko indulta a l’alemany condemnat a pena de mort a Bielorússia

barcelona
política

El PSC es farà seu gran part del programa de govern d’ERC si s’aprova el preacord

barcelona
política

El TSJC diu com PP i Vox que l’independentisme només es pot aturar penalment

barcelona
política

Llach crida l’independentisme a “estar a punt” per mobilitzar-se

barcelona
política

ERC fa pública la pregunta a les bases

barcelona
unió europea

Brussel·les vol aclariments d’Hongria pels visats a ciutadans russos

barcelona