Política

estats units

Harris farà el primer míting amb el seu candidat a vicepresident el dimarts a Filadèlfia

Una nova enquesta dona Harris avantatja respecte a Trump en intenció de vot en diversos estats clau

La vicepresidenta dels Estats Units i única precandidata demòcrata a la Casa Blanca, Kamala Harris, farà el primer míting amb el seu candidat a la vicepresidència dimarts que ve 6 d’agost a Filadèlfia (Pensilvània), segons han confirmat fonts de la seva campanya a mitjans com ‘Politico’ i ‘The Washington Post’.

Harris va revelar que encara no ha triat al que serà el seu company de fórmula per a ocupar la vicepresidència en cas de guanyar les eleccions del pròxim 5 de novembre, però es preveu que se sàpiga aviat el nom del triat, fins i tot abans del primer acte de campanya junts.

De fet, el mateix equip de Harris s’havia autoimposat la data del dimecres 7 d’agost com a dia límit per a tenir triat al qui serà el seu ‘número dos’, en un procés que s’està desenvolupant en temps rècord per les circumstàncies extraordinàries que han portat l’actual vicepresidenta a ser la més que probable candidata demòcrata a la presidència.

Segons ‘Politico’, Harris s’entrevistarà en els pròxims dies amb tots els potencials noms que es remenen amb opcions per a ser el seu company de fórmula electoral, una decisió considerada de les més importants que ha de prendre qualsevol aspirant a la Casa Blanca.

Tradicionalment, el perfil del vicepresident busca apel·lar a votants que no se senten tan pròxims a l’aspirant presidencial. En el cas de Harris, dona negra de Califòrnia, els analistes esperen que triï a un home blanc d’un altre estat del país, especialment d’una regió considerada ‘frontissa’ o que puguin aportar un perfil de votant que creï una coalició guanyadora.

Els mitjans especulen amb els noms del governador de Kentucky, Andy Beshear; el de Pensilvània, Josh Shapiro; el de Minnesota, Tim Walz; el d’Illinois, J.B. Pritzker; el senador d’Arizona Mark Kelly, o el secretari de Transports, Pete Buttigieg.

La de Filadèlfia serà la primera parada d’una gira de quatre dies que portarà als aspirants demòcrates a set estats frontissa. A més de Pensilvània, faran mítings a Wisconsin, Michigan, Carolina del Nord, Geòrgia, Arizona i Nevada.

Segons ‘Politico’, aquesta gira subratlla que la campanya demòcrata creu que el mapa electoral i els estats que podria estar en joc s’ha expandit a favor seu des que el president Joe Biden es va retirar de la contesa electoral i anunciés que no buscarà la reelecció.

El Partit Demòcrata ha de formalitzar la nominació presidencial de Harris en una reunió virtual de delegats abans de la convenció nacional del partit de mitjan agost.

Harris avantatja Trump en estats clau

D’altra banda, la vicepresidenta i virtual candidata demòcrata a la presidència dels EUA, Kamala Harris, avantatja a l’expresident i candidat republicà Donald Trump en intenció de vot en diversos estats clau, segons una enquesta publicada aquest dimarts per Morning Consult.

Harris avantatja a Trump amb major diferència en l’estat de Michigan, amb un 53% de suports enfront d’un 42%; també amb menor diferència a Arizona, Nevada i Wisconsin, mentre que Trump supera a Harris a Pensilvània (50% de suport enfront del 46%) i Carolina del Nord, i tots dos empaten a Geòrgia.

Segons Morning Consult, el notable avanç de Harris en Michigan es produeix després d’incrementar-se el suport de grups en els quals el president Joe Biden havia obtingut mals resultats, com els votants joves, els demòcrates i els independents; millores que s’estenen a l’electorat general dels estats clau.

El 46% dels enquestats tenen una visió favorable de la potencial candidata demòcrata, cinc punts percentuals més que en l’anterior enquesta –quan Biden encara era candidat presidencial– i els que deien tenir una visió desfavorable s’han reduït tres punts, fins al 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

itàlia

Venècia limita els grups de turistes amb guia a 25 persones i prohibeix l’ús d’altaveus

barcelona
àfrica

Angola anuncia un alto el foc en el conflicte entre l’M23 i l’Exèrcit de la RD Congo

barcelona
estat espanyol

El CGPJ no aconsegueix trencar l’empat per a elegir al seu president

barcelona
REGNE UNIT

Starmer carrega contra l’atac a la mesquita en la vetlla de les nenes de Southport

BARCELONA
unió europea

La inflació en l’eurozona va repuntar al 2,6% al juliol

barcelona
europa

Alemanya acusa a la Xina d’un greu ciberatac en 2021 contra una institució estatal

barcelona
estats units

Harris farà el primer míting amb el seu vicepresident el dimarts

barcelona
guerra a europa

Ucraïna repel·leix amb èxit l’atac més gran amb drons contra Kíiv enguany

barcelona
política

Junqueras evita posicionar-se sobre el preacord, que una vintena d’alcaldes avalen

barcelona